Deze Oscar-winnende films kan je nu streamen op Netflix

Deze Oscar-winnende films kan je nu streamen op Netflix

De streamingdienst wist maar liefst 6 Oscars in de wacht te slepen

Ook dit jaar vielen verschillende Netflix-producties in de prijzen tijdens de uitreiking van de Oscars. Sinds 2017 heeft de streaming-gigant meerdere producties gehad die een gouden beeldje in de wacht wisten te slepen. FilmTotaal zet de winnende Netflix-producties van dit jaar voor je op een rijtje.

2022 was een goed jaar voor de Netflix-originals. Naast hitserie's als Stranger Things werden we getrakteerd op een hele rits aan goede films. Met de recente Oscar-uitreikingen werden 3 producties van de streamingdienst beloont met een Academy Award.

All Quiet on the Western Front (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Edward Berger | Cast: Daniel Brühl, Albrecht Schuch, Sebastian Hülk, Felix Kammerer | Onze recensie
Deze aangrijpende oorlogsfilm was een van de grote favorieten van dit jaar met maar liefst 9 nominaties, waarvan ze er 4 wisten te verzilveren. De film vertelt het verhaal van een groep vrienden die vrijwillig het leger ingaan om te vechten in de eerste wereldoorlog. Uiteindelijk slaat de realiteit (letterlijk) in als een bom. Het oorlogsdrama won in de categorieën Beste Internationale Film, Beste Cinematografie, Beste Productie Design en Beste Muziek.



Guillermo del Toro's Pinocchio (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Guillermo del Toro, Mark Gustafson | Cast: Gregory Mann, Ewan McGregor, Ron Perlman, Finn Wolfhard | Onze recensie
Deze stop-motion film was maar liefst 10 jaar in de maak, het resultaat en de erkenning mag er dan ook zeker wezen. Deze film vertelt een minder bekende versie van het beroemde Italiaanse kinderverhaal, maar dat maakt het juist extra bijzonder. Deze adembenemende film kreeg de Oscar voor Beste Animatiefilm.



Netflix wist ook nog een Oscar in de wacht te slepen in de categorie Beste Korte Documentaire met The Elephant Whisperers. Alle genoemde films in dit artikel kan je op dit moment streamen op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair