Wordt 'Avatar 3' dan toch weer uitgesteld? Hoofdrolspeler kondigt heropnames aan

Met James Cameron weet je het maar nooit


Dat Avatar: The Way of Water de Box Office heeft gedomineerd is nogal een understatement. De fantasy-film van regisseur James Cameron wist maar liefst $2.3 miljard dollar binnen te halen. De nog titelloze Avatar 3 moet volgens de planning volgend jaar verschijnen, of wordt hij toch uitgesteld?

Er zat maar liefst 11 jaar tussen Avatar en Avatar: The Way of Water. Fans van de franchise kregen meermaals te maken met fikse vertragingen en doorgeschoven deadlines. Met de release van Avatar: The Way of Water lijkt de filmreeks weer volop op de rit te zitten. Of toch niet?

Heropnames
Titanic-regisseur James Cameron gaf eerder aan dat Avatar 3 voor zo'n 95% al af is. Hoofdrolspeelster Zoe Saldana geeft in een interview met Entertainment Tonight een tegenstrijdige boodschap.

"We gaan het deze zomer afmaken. De film is voor zo'n 70% klaar, maar we hebben alle tijd", aldus de actrice.

Eerdere berichten gaven aan dat Avatar: The Way of Water eind 2020 de opnames al had afgerond. De makers wilden namelijk gebruik maken van de leeftijd van de jonge kinderen om het zogenoemde Stranger Things-effect te omzeilen.

James Cameron
Er is ook nog een mogelijkheid dat de heropnames plaats vinden gezien de wens van James Cameron om de film in een 9 uur-durende tv-serie op Disney+ te transformeren.

Gezien de ambitie die de regisseur heeft met betrekking tot de Avatar-franchise, zou dit een mogelijke reden tot vertraging kunnen zijn.

De release voor de nog titelloze Avatar 3 staat momenteel gepland voor 20 december 2024.NieuwsFilm