Wordt 'Avatar 3' dan toch weer uitgesteld? Hoofdrolspeler kondigt heropnames aan

Wordt 'Avatar 3' dan toch weer uitgesteld? Hoofdrolspeler kondigt heropnames aan

Met James Cameron weet je het maar nooit

Dat Avatar: The Way of Water de Box Office heeft gedomineerd is nogal een understatement. De fantasy-film van regisseur James Cameron wist maar liefst $2.3 miljard dollar binnen te halen. De nog titelloze Avatar 3 moet volgens de planning volgend jaar verschijnen, of wordt hij toch uitgesteld?

Er zat maar liefst 11 jaar tussen Avatar en Avatar: The Way of Water. Fans van de franchise kregen meermaals te maken met fikse vertragingen en doorgeschoven deadlines. Met de release van Avatar: The Way of Water lijkt de filmreeks weer volop op de rit te zitten. Of toch niet?

Heropnames
Titanic-regisseur James Cameron gaf eerder aan dat Avatar 3 voor zo'n 95% al af is. Hoofdrolspeelster Zoe Saldana geeft in een interview met Entertainment Tonight een tegenstrijdige boodschap.

"We gaan het deze zomer afmaken. De film is voor zo'n 70% klaar, maar we hebben alle tijd", aldus de actrice.

Eerdere berichten gaven aan dat Avatar: The Way of Water eind 2020 de opnames al had afgerond. De makers wilden namelijk gebruik maken van de leeftijd van de jonge kinderen om het zogenoemde Stranger Things-effect te omzeilen.

James Cameron
Er is ook nog een mogelijkheid dat de heropnames plaats vinden gezien de wens van James Cameron om de film in een 9 uur-durende tv-serie op Disney+ te transformeren.

Gezien de ambitie die de regisseur heeft met betrekking tot de Avatar-franchise, zou dit een mogelijke reden tot vertraging kunnen zijn.

De release voor de nog titelloze Avatar 3 staat momenteel gepland voor 20 december 2024.



NieuwsFilm

meest populair