Bizar plan voor nieuwe 'Mission Impossible'-film wordt geweigerd door Noorse overheid

Bizar plan voor nieuwe 'Mission Impossible'-film wordt geweigerd door Noorse overheid

Tom Cruise ziet ze vliegen...letterlijk

Aankomende zomer krijgt Mission: Impossible - Death Reckoning Part I een release. Hoofdrolspeler Tom Cruise is momenteel nog druk bezig met opnames voor de daarop volgende sequel. De Hollywoodster krijgt echter flink wat tegengas van de lokale overheid.

Mission: Impossible - Death Reckoning Part I markeert alweer het zevende deel in de populaire filmfranchise. Alhoewel de film zo goed als af is, zijn de opnames van Mission: Impossible - Death Reckoning Part II nog in volle gang. De nieuwe film van acteur en producent Tom Cruise lijkt zichzelf nu niet erg populair te maken in Noorwegen.

IJsberen
Opnames van de nieuwe film van Christopher McQuarrie vinden momenteel plaats in Svalbard, een noordelijke eilandengroep die behoort tot Noorwegen. Alhoewel er maar 2600 mensen wonen, wonen er ook zo'n 3000 ijsberen.

De productiemaatschappij achter de Mission: Impossible-films heeft voor de filmopnames maar liefst om 30 helikopterlandingen gevraagd. De gouverneur van Svalbard heeft het verzoek van de productiemaatschappij afgewezen.

Volgens de lokale overheid verstoren de helikopterlandingen de levens van de wilde dieren, die een bedreigde diersoort zijn.

Subsidie
Toch lijkt men het niet opgegeven en is de productie in hoger beroep gegaan bij de Noorse overheid. De Noorse overheid lijkt hier niet happig op, en heeft de subsidie voor de opnames in Svalbard teruggetrokken.

Hoe deze kwestie impact zal hebben op de opnames van Mission: Impossible - Death Reckoning Part II is nog niet bekend.

Mission: Impossible - Death Reckoning Part I is vanaf 14 juli te zien in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair