Waarom Ryan Gosling weigerde om de Joker te spelen in 'Suicide Squad'

Waarom Ryan Gosling weigerde om de Joker te spelen in 'Suicide Squad'

De acteur doet alles maar één keer.

Ryan Gosling is een van de meest gewilde namen in Hollywood. Het is dan ook geen verrassing dat de La La Land-acteur vaak rollen afwijst. Zo weigerde hij ook de rol van Joker te spelen in Suicide Squad. Maar waarom eigenlijk?

Voor Suicide Squad werd een ware sterrencast samengesteld. Onder andere Margot Robbie, Will Smith en Jared Leto waren van de partij. Laatstgenoemde kroop in de huid van de beruchte Batman-schurk Joker. Toch ging de voorkeur in eerste instantie uit naar Ryan Gosling.

Geen Sequels
De voornaamste reden dat Gosling niet wilde tekenen voor Suicide Squad is dat de acteur zich niet wilde binden aan contracten voor meerdere films.

De acteur heeft nog nooit een personage twee keer gespeeld, ofwel de Drive-acteur doet niet aan sequels. Overigens heeft de acteur tot op de dag van vandaag nog nooit een in stripboekverfilming gespeeld.

Superheld
Ryan Gosling is in het verleden overigens wel eens vaker gepolst om in een stripboekverfilming of superheld te spelen. De acteur heeft echter aangegeven een voorkeur te hebben om dat niet te doen.

Zo is de acteur is in het verleden weleens gevraagd om Green Lantern of Dr. Strange te spelen, maar het niet doen van sequels een harde eis voor de Blade Runner 2049-acteur.

Joaquin Phoenix
Ook Joker-acteur Joaquin Phoenix was in het vizier om de rol van Dr. Strange op zich te nemen, maar ook die acteur wilde geen contract aangaan voor meerdere films. Joker: Folie á Deux markeert een primeur in zijn carrière, gezien het zijn eerste sequel betreft.



NieuwsFilm

meest populair