Keanu Reeves werd 'de mond gesnoerd' in 'John Wick: Chapter 4'

Keanu Reeves werd 'de mond gesnoerd' in 'John Wick: Chapter 4'

John Wick is een man van weinig woorden...

We weten inmiddels dat John Wick geen man is van veel woorden, maar de actie vooral laat spreken. The Wall Street Journal heeft nu onthuld dat het personage van Keanu Reeves zelfs nog minder dialoog heeft in John Wick: Chapter 4.

John Wick 4 heeft een lange duur van 169 minuten. Toch heeft de actieheld in dit vervolg zelfs minder tekst dan in de eerste film.

Weinig woorden
De krant heeft namelijk exact onderzocht hoeveel Reeves nu eigenlijk zegt in de film. Dat is niet moeilijk bij te houden met zo'n laag woordenaantal. De acteur heeft in de vierde film slechts 380 woorden uit 103 regels aan dialoog.

Ter vergelijking: het personage van Reeves zei in de eerste film in totaal 484 woorden. John Wick duurde toen ook aanzienlijk korter, want die duurde slechts 101 minuten.

Trailer zegt genoeg
In de trailer van Chapter 4 zit al 10% van Reeves' tekst van het gehele totaal. Daarmee zegt het actiefiguur al meer in de hele trailer dan in de eerste 25 minuten in de daadwerkelijke film!



Zelf eruit gehaald
Het had natuurlijk een reden: de co-scenarioschrijver van de film, Michael Finch, geeft aan dat het zo had moeten zijn, maar niet helemaal zijn idee was. Reeves en regisseur Chad Stahelski hebben daarna nog de helft van zijn oorspronkelijke tekst uit het originele script eruit gehaald.

NieuwsFilm

meest populair