James Gunn noemt 'Avengers: Endgame' een probleem voor de toekomst van Marvel

James Gunn noemt 'Avengers: Endgame' een probleem voor de toekomst van Marvel

Volgens de regisseur is het maken van films stukken lastiger geworden door de daden van Thanos.

Regisseur en studiobaas James Gunn denkt dat het maken van Marvel-films stukken lastiger is geworden na Avengers: Endgame. Dat allemaal vanwege de acties van superschurk Thanos.

Gunn vertrekt na Guardians of the Galaxy Vol. 3, die in mei verschijnt, definitief bij Marvel om zich te kunnen richten op zijn nieuwe functie als hoofd van DC Studios, bekend van helden als Superman en Batman.

Goede films
De filmmaker zegt in een interview met Rolling Stone erg dankbaar te zijn voor alle kansen die hij van Marvel heeft gekregen. Hij wenst de superheldenstudio dan ook niets dan goeds.

"Ik hoop vanzelfsprekend dat Marvel [na mijn vertrek] goede films blijft maken", zegt Gunn.

Lastiger
Wel denkt Gunn dat Marvel zichzelf met een enorme uitdaging heeft opgezadeld. "Ik denk wel dat het maken van films allemaal wat lastiger is geworden na de laatste twee Avengers-films", zegt hij.

In Avengers: Infinity War (2018) roeide Thanos met één vingerknip de helft van al het leven uit. De aarde verviel daardoor vijf jaar lang in chaos. Gelukkig wisten de Avengers deze daad in Endgame ongedaan te maken.

Meer vrijheid
"Het verdwijnen en terugkeren van de helft al het leven was een enorm, wereldwijd fenomeen", vervolgt Gunn. Door zo'n gebeurtenis zou iedereen doordraaien en dat maakt het lastiger om verhalen te schrijven die zich in de periode erna afspelen[/i]".

Gunn is wat dat betreft blij dat zijn Guardians-films zich min of meer in een apart hoekje van het Marvel Cinematic Universe afspelen. Dat geeft hem meer ruimte en vrijheid om de films te maken die hij wil.

NieuwsFilm

meest populair