De 'Terminator'-filmreeks kan alleen op deze manier voortbestaan

De 'Terminator'-filmreeks kan alleen op deze manier voortbestaan

Is het tijd voor een reboot?

De kwaliteit van de Terminator-films na Terminator 2: Judgment Day heeft op zijn minst gezegd het een en ander te wensen overgelaten. Een toekomst voor de filmreeks ligt dan ook niet bij zoveelste vervolg, maar misschien wel een reboot.

Verwarrend
Naast het feit dat de tijdlijn van Terminator van nature ietwat verwarrend kan zijn, omdat tijdreizen nou eenmaal een centraal onderdeel is van het verhaal, is er momenteel totaal geen sprake meer van samenhang tussen de films.

De nieuwste film in de reeks Terminator: Dark Fate is hier een goed voorbeeld van. De film negeerde alle films na T2 volledig zodat het kon dienen als een 'legacy sequel' op het tweede deel. Ondanks de reünie van Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton op het witte doek, was de film geen succes.



Reboot
De angst die veel mensen krijgen bij het idee van een reboot van een geliefde filmreeks, is dat het het origineel zou kunnen schaden. In het geval van The Terminator is dit echter al gebeurd dankzij de vele vervolgen die de tijdlijn en canon van de eerste twee films hebben gebroken.

Een reboot is voor de Terminator-franchise misschien juist de enige richting waarmee ze de originele films juist niet verder zouden schaden.

Er zijn al genoeg reboots geweest die hebben bewezen dat ze net zo goed kunnen zijn als het origineel (en soms zelfs beter). Denk bijvoorbeeld aan Mad Max: Fury Road en It (2017).

NieuwsFilm

meest populair