'Edge of Tomorrow 2' met Tom Cruise: komt het scifi-vervolg er dan eindelijk?

'Edge of Tomorrow 2' met Tom Cruise: komt het scifi-vervolg er dan eindelijk?

Het vooruitzicht is niet goed

Tom Cruise heeft naast de Mission: Impossible-franchise ook meerdere uitstapjes naar het science fiction-genre gemaakt. Zo speelde hij onder andere in Minority Report en Edge of Tomorrow. Laatstgenoemde film werd sterk ontvangen, krijgen we nog een sequel te zien?

In Edge of Tomorrow is de mens in oorlog met een buitenaards ras. Tom Cruise speelt een militair die op een missie wordt gestuurd en binnen afzienbare tijd wordt gedood. Toch wordt het personage van Cruise steeds opnieuw wakker, aan het begin van zijn fatale dag.

Ontvangst
Naast Cruise speelde o.a. Emily Blunt en Brendan Gleeson rollen in de scifi-film. De prent werd goed ontvangen en haalde $369 miljoen dollar op bij de Box Office en scoort een sterkte 91% op RottenTomatoes.com.

Gezien de resultaten leek een sequel haast een gegeven. Actrice Emily Blunt vertelde een paar jaar terug dat er een script was en dat het een kwestie was van agenda's afstemmen. Het blijkt nu dat al het hoopvolle nieuws wordt weggevaagd.

Christopher McQuarrie
Christopher McQuarrie, schrijver van Edge of Tomorrow en regisseur van meerdere Mission: Impossible-films, veegt in een tweet de optie van een mogelijke Edge of Tomorrow 2 van tafel.


Het lijkt er dus op dat de sequel er niet gaat komen. Fans van Tom Cruise hoeven echter niet getreurd te zijn. De Hollywood-ster is aankomende zomer te zien in Mission: Impossible - Death Reckoning Part One en volgend jaar in Mission: Impossible - Death Reckoning Part Two.

Je kan Edge of Tomorrow nu bekijken op MAX.



NieuwsFilm

meest populair