De onverwachte monsterflop van Disney in 2022 kostte de studio maar liefst $100 miljoen

De onverwachte monsterflop van Disney in 2022 kostte de studio maar liefst $100 miljoen

Wat ging er mis?

Walt Disney Studios heeft in 2022 veel succes gehad met films als Avatar: The Way of Water, Black Panther: Wakanda Forever en Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Toch zijn er een paar films flink geflopt. De Toy Story-spinoff Lightyear blijkt hier een van te zijn.

Volgens Deadline heeft Lightyear meer 100 miljoen dollar verlies gedraaid. De totaalprijs van de productie en marketing van de film kwam uit op 373 miljoen dollar. De film was enkel in staat om een 'magere' 267 miljoen dollar binnen te harken.

Hiermee is het de derde Pixar-film ooit die geflopt is. Hiervoor verloren Cars 3 en The Good Dinosaur ook al flink wat geld voor de studio.

Hoe dan?
De Toy Story-reeks wordt door velen gezien als het beste werk van Pixar. Ook financieel waren ze gigantisch succesvol. Toy Story 3 & 4 hadden allebei een omzet van meer dan een miljard dollar. Hoe kan het dan dat een spin-off over de geliefde Buzz Lightyear nou zo flopte?

Het kan te maken hebben met het feit dat mensen die tijd gewend waren om nieuwe Pixar-films thuis op de buis te kunnen kijken via Disney+. Films als Turning Red en Soul waren bijvoorbeeld exclusief te zien op de streamingdienst.



NieuwsFilm

meest populair