Moet Christopher Nolan na 'Oppenheimer' deze gecancelde scifi-film dan toch gaan maken?

Moet Christopher Nolan na 'Oppenheimer' deze gecancelde scifi-film dan toch gaan maken?

'The Prisoner' zou een gepast volgend project zijn.

Topregisseur Christopher Nolan (Inception, Interstellar) heeft tot nu toe maar drie film in zijn carrière die er helaas niet van zijn gekomen. Maar voor alles is een tijd. Zo zou zijn gecancelde film The Prisoner de perfecte opvolger van zijn aanstaande film Oppenheimer kunnen zijn.

The Prisoner
The Prisoner is een Britse serie uit de jaren 60 die slechts 17 afleveringen duurde. De serie volgt een Britse inlichtingenagent, Number 2, die wakker wordt op een onbekend eiland, dat is ontworpen om te voorkomen dat hij ontsnapt en wordt gerund door een mysterieuze organisatie.

De organisatie probeert te achterhalen waarom Number 2 zomaar ontslag nam. Hiervoor gebruiken ze nogal onorthodoxe technieken. De show is mysterieus en zit vol unieke scifi-concepten, iets waar Nolan natuurlijk wel raad mee weet.



Liever laat dan nooit
Nolan was in 2009 van plan om een remake te maken van de The Prisoner. Hij moest echter kiezen welk project hij eerst zou maken; Inception of The Prisoner. We weten allemaal wat hij koos.

Hoewel het toentertijd waarschijnlijk een betere keuze was om Inception te maken, zou The Prisoner nu de perfecte volgende film zijn voor Nolan. Zo wisselt de regisseur af van historische drama's (Dunkirk, Oppenheimer) met ambitieuze scifi-film (Interstellar, Tenet)

Oppenheimer
Christopher Nolan's Oppenheimer zie je vanaf 20 juli in de Nederlandse bioscopen. Hieronder bekijk je de eerste trailer nog eens.



NieuwsFilm

meest populair