'Hogwarts Legacy' weet 'Fantastic Beasts' dik te overtreffen

'Hogwarts Legacy' weet 'Fantastic Beasts' dik te overtreffen

De videogame vestigt een indrukwekkend record

Het is geen geheim dat de Harry Potter-franchise enorm winstgevend is. De films wisten samen maar liefst $7.8 miljard dollar op te halen bij de Box Office. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers van Warner Bros. Discovery kwam er echter een opmerkelijk feit naar boven.

De nieuwste videogame die zich afspeelt in het Harry Potter-universum, Hogwarts Legacy, heeft maar liefst $1 miljard dollar weten op te halen qua verkoopcijfers. Dat maakt de populaire videogame ruimschoots winstgevender als de laatste Fantastic Beasts-film.

Fantastic Beasts
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore wist een indrukwekkende $407 miljoen dollar op te halen bij de Box Office. Alhoewel de film werd neergehaald door filmcritici, bewees de film wederom dat de franchise nog steeds winstgevend is.

De verkoopcijfers van Hogwarts Legacy zijn op zijn zachtst uitgedrukt indrukwekkend. Met de bekendmaking van de kwartaalcijfers blijkt namelijk dat de videogame bijna net zoveel wist op te halen als Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore bij elkaar.

Vooruitzicht
Het ziet er naar uit dat de cijfers van Hogwarts Legacy nog meer zullen stijgen, de videogame zal binnenkort ook verkrijgbaar worden op de Nintendo Switch. J.B. Perrette van Warner Bros. Discovery heeft goede hoop.

"We zien op die consoles een veel grotere fanbase van Harry Potter. Die release zal ons veel goeds doen, veel meer als die van andere gaming consoles", aldus Perrett.



Je kan momenteel alle Harry Potter-films kijken op HBO Max

NieuwsFilm

meest populair