James Wan brengt volgende Stephen King-film 'The Monkey' tot leven met 'White Lotus'-ster

James Wan brengt volgende Stephen King-film 'The Monkey' tot leven met 'White Lotus'-ster

Nog een boekverfilming van de auteur in het verschiet

Een nieuwe Stephen King-adaptatie is in de maak en het is aan producenten waaronder James Wan, regisseur Osgood Perkins en White Lotus-ster Theo James om het horrorverhaal zo eng mogelijk te vertellen.

De speelfilm heet The Monkey en is gebaseerd op het gelijknamige korte horrorverhaal dat oorspronkelijk verscheen in het tijdschrift 'Gallery' in 1980 en daarna gepubliceerd werd in verhalenbundel 'Skeleton Crew' in 1985. In 1982 werd het korte verhaal genomineerd voor een British Fantasy Award.

In de aap gelogeerd zijn
The Monkey gaat over de tweelingbroers Hal en Bill. Wanneer de tweeling een oud speelgoedaapje van hun vader op zolder ontdekken, komen mensen om hun heen op een gruwelijke wijze om het leven. De broers besluiten de aap weg te gooien en verder te gaan met hun leven.

Eenmaal opgegroeid leven de broers gescheiden en kijken ze niet meer om naar hun verleden.Maar wanneer de mysterieuze sterfgevallen opnieuw beginnen en iedereen die dichtbij hun staat begint te vermoorden, moeten de broers herenigen om de speelgoedaap voorgoed te vernietigen.

In de hoofdrol
De eerste naam van de cast van The Monkey is vandaag bekend gemaakt, Theo James. De geliefde acteur brak door in de laatste twee Underworld-films en speelde samen met Shailene Woodley in alledrie de Divergent-films. Naast rollen in kleinere films zoals How it Ends, Duel en War on Everyone, was James te zien in de populaire HBO-serie The White Lotus.



"We kunnen niet wachten tot het publiek Theo James in deze rol ziet - hij gaat het echt geweldig doen," aldus producenten Jason Cloth en Dave Caplan.

Meer verhalen tot leven gebracht
James Wan produceert samen met Michael Clear, Jason Cloth en Dave Caplan de boekverfilming. "Stephen King is de peetvader van het horrorgenre. Hij had een enorme invloed op mij als kind en gedurende mijn hele carrière en het is altijd een droom geweest om een ​​van zijn verhalen tot leven te helpen brengen. The Monkey is een persoonlijke favoriet en ik kan me niemand beter voorstellen dan een visionaire en levenslange genrefan als Osgood om dit tot leven te brengen," aldus James Wan in een interview met Deadline.

The Monkey zal niet het eerste boek zijn van King dat verfilmt wordt. Het is juist heel druk geweest voor de auteur. Tijdens Cannes werd bekendgemaakt dat zijn verhaal 'The Life of Chuck' wordt verfilmd met in de hoofdrollen Tom Hiddleston en Mark Hamill. En vanaf 8 juni zal The Boogeyman te aanschouwen zijn in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer.



NieuwsFilm

meest populair