Regisseur geeft eindelijk uitsluitsel over "verdwenen" vierde 'Divergent'

Regisseur geeft eindelijk uitsluitsel over "verdwenen" vierde 'Divergent'

Hoop er maar niet teveel op...

In 2017 kwam de Divergent-reeks plotseling tot een abrupt einde. Na de verfilmingen van de eerste twee boeken Divergent (2014) en Insurgent (2015) werd, zoals gewoonlijk toentertijd, het laatste boek opgesplitst in twee films. Na Allegiant (2016) leek het vierde afsluitende Ascendant er ook gewoon te komen.

Maar fans van de trilogie vragen zich nu al jaren af of Divergent 4 nog wel gaat verschijnen. De cast- en crewleden zijn blijkbaar verder gegaan zonder een woord naar buiten te brengen en sinds het nieuws dat de laatste film enkel op televisie uit zou komen, is het bijzonder stil.

Producer (en regisseur van het origineel) Neil Burger doorbreekt nu die stilte over het vierde, en schijnbaar geannuleerde, hoofdstuk in de reeks:

Tegenover REELBLEND vertelt hij: "Ik denk wel dat het nog steeds mogelijk is, maar als je me vraagt ​​of ik denk dat het gaat gebeuren... Nee. En het is op een bepaalde manier jammer, want er waren drie boeken en het hadden gewoon drie films moeten zijn. Omdat alles (Harry Potter, Twilight, Hunger Games) op het eind in tweeën werd gehakt, moesten wij er ook aan geloven. Maar het hoefde niet zo te zijn en het hád ook niet zo moeten zijn".

The Hunger Games
Zowel de kritische als commerciële ontvangst nam met het deel verder af (terwijl dat natuurlijk andersom moet) en het megasucces van de vergelijkbare populairdere serie met Jennifer Lawrence, die ook meer sterrenstatus had dan Shailene Woodley, hing eigenlijk altijd al als een donkere wolk boven de franchise.

Hierdoor zitten fans momenteel met een hoop vragen die hopelijk ooit nog eens ergens op bevredigende wijze zullen worden beantwoord.

NieuwsFilm

meest populair