'Guardians of the Galaxy Vol. 3' een meesterwerk als het gaat om de rechten van dieren

'Guardians of the Galaxy Vol. 3' een meesterwerk als het gaat om de rechten van dieren

Dierenleed is niet alleen fictie, maar ook realiteit.

De dierrenrechtenorganisatie PETA deelt een video op Instagram met de redenen waarom James Gunn's Guardians of the Galaxy Vol 3. en met name de moeilijke scènes uit de film zo belangrijk zijn.

In de video belicht de organisatie wat ze goed vinden aan de film en op de achtergrond zien we fragmenten uit de film. Het bijschrift bij de post leest: 'Guardians of the Galaxy Vol. 3 geeft kijkers een oogverblindende blik in de verschrikkingen van dierproeven.' ⁠

Geen proefkonijn zoals Floor
De organisatie noemt in de post dat ze het goed vinden dat James Gunn de gruwelen van het testen op dieren laat zien en benadrukt dat dieren nergens in de buurt van een laboratorium horen te zijn. Ook vinden ze de realistische slechteriken, ofwel specieists (die discrimineren tegenover een soort) zo accuraat, dat het publiek ze wel moet gaan haten.

Het is niet alleen fictie
Tenslotte vragen ze aan het publiek om naar de bioscoop te gaan om de film te bekijken. Zo hopen ze dat de gruwelijke scenes uit de film, het publiek zal laten realiseren dat het in het echte leven er ook zo slecht aan toe gaat en dat we in actie moeten komen.



Guardians of the Galaxy Vol. 3 is nu te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair