Ben Affleck heeft al twee box office-flops te pakken in 2023

Ben Affleck heeft al twee box office-flops te pakken in 2023

Het zit de acteur niet helemaal mee

Acteur en regisseur Ben Affleck lijkt niet zijn beste jaar te hebben. Eerder dit jaar verscheen Air, de biopic van de Air Jordan-schoen, waarvoor Affleck plaats nam in de regiestoel. De film was geen financieel succes en het lijkt er nu op dat de nieuwe film Hypnotic, waarin Affleck de hoofdrol speelt, een soortgelijk lot tegenmoet zal gaan.

Alhoewel de agenda van Ben Affleck goed gevuld is, vallen de resultaten financieel gezien zwaar tegen. Air, met een topcast van o.a. Matt Damon en Viola Davis, wist aan de Box Office $85 miljoen dollar op te halen, tegenover een budget van $90 miljoen.

Hypnotic
De nieuwste film met Ben Affleck, Hypnotic, lijkt ook alles behalve een succes te worden. De film van Planet Terror-regisseur Robert Rodriguez heeft naar verluidt maar $2,5 miljoen dollar weten op te halen bij de Box Office.

Met een budget van maar liefst $70 miljoen dollar is dat alles behalve een goed vooruitzicht. Alhoewel de Box Office-resultaten nog niet definitief zijn, is de aangegeven indicatie een betrouwbaar toekomstperspectief.

Reacties
Het is opvallend dat beide films met Ben Affleck het niet goed doen aan de bioscoopkassa's. Air kreeg lovende reacties uit verschillende hoeken, terwijl Hypnotic momenteel op een miezerige 38% staat op rottentomatoes.com



Air lijkt het een stuk beter te doen op rottentomatoes.com, met een score van maar liefst 92%. Naar alle waarschijnlijkheid is de tegenvallende Box-Office opbrengst ook geen groot drama voor de makers.

Amazon Studios
Air blijkt aanvankelijk gemaakt te zijn door Amazon Studios om een release te krijgen op Amazon Prime. De film is dus gemaakt zonder intentie om het een bioscooprelease te geven. De opbrengsten worden dus gezien als een soort van 'bonuspunten'.



Air valt momenteel te streamen op Amazon Prime. Er is nog geen Nederlandse releasedatum voor Hypnotic.

NieuwsFilm

meest populair