Michael Keaton was niet de oorspronkelijke keuze van Warner Bros. voor Batman

Michael Keaton was niet de oorspronkelijke keuze van Warner Bros. voor Batman

Warner Bros. benaderde eerst een andere topacteur.

Michael Keaton's Batman is momenteel weer helemaal in het nieuws wegens zijn terugkeer in The Flash. Hij speelde het personage zo'n 30 jaar geleden voor het laatst in Tim Burton's Batman Returns. Warner Bros. wilde eigenlijk een andere acteur in de rol zien.

De studio wilde het succesverhaal van Superman herhalen door ook een redelijk onbekende acteur te casten als Bruce Wayne/Batman. Christopher Reeve was namelijk ook vrij onbekend voor hij de rol van Clark Kent/Superman kreeg.

Ray Liotta
De acteur die Warner Bros. op het oog had bleek niemand minder dan Ray Liotta te zijn. De acteur was toen zo'n 35 jaar oud en pakte de aandacht van veel mensen bij de studio dankzij zijn acteerwerk in Something Wild. Hij kreeg de rol van Bruce Wayne/Batman aangeboden, maar de acteur weigerde.

De enige live-action interpretatie van Batman in die tijd was de versie van Adam West uit de serie uit de jaren 60. Uit angst dat het net zo maf zou zijn als het tv-programma uit de jaren 60, weigerde Liotta de producers te ontmoeten.

Andere rollen
Nadat Liotta de rol weigerde, kwam Warner Bros. nog twee keer met een aanbod om een ander personage te spelen. De eerste keer voor de Joker en de tweede keer voor Harvey Dent. Ray Liotta als Batman had zeker tof geweest, maar Michael Keaton heeft het personage echt eigen gemaakt. Neem bijvoorbeeld onderstaande iconische scène:


Liotta overleed afgelopen jaar op 67-jarige leeftijd. Gelukkig heeft hij voor zijn overlijden opnames van meerdere films afgerond, dus is hij nog te zien in geanticipeerde films als Fools Paradise en Dangerous Waters.

The Flash
Keaton is binnenkort dus opnieuw te zien als Batman in de geanticipeerde DC-film The Flash. Hieronder bekijk je nog eens de trailer voor de film:


De film racet op 15 juni de Nederlandse bioscopen in. Naast Keaton zijn ook Ezra Miller als The Flash, Sasha Calle als Supergirl, Michael Shannon als General Zod en Ben Affleck als Bruce Wayne/Batman te zien.

NieuwsFilm

meest populair