Vanaf deze dag staan eindelijk alle 'Indiana Jones'-films op Disney+

Vanaf deze dag staan eindelijk alle 'Indiana Jones'-films op Disney+

De avontuurlijke archeoloog komt eindelijk naar de streamingdienst

In de aanloop naar de release van Indiana Jones and The Dial of Destiny heeft Disney aangekondigd dat alle films uit de Indiana Jones-franchise beschikbaar worden om te streamen op Disney+. Fans van de saga kunnen hun hart ophalen, de films worden deze maand al beschikbaar.

Met de komst van Disney+ in Nederland in 2019 werd het publiek getrakteerd op vele saga's en grote klassiekers. Er was echter een grote afwezige, namelijk Indiana Jones. Na vele jaren lijkt hier nu eindelijk verandering in te komen.

LucasFilms
Indiana Jones is een creatie van George Lucas en zijn productiemaatschappij Lucasfilms. Alhoewel Disney de productiemaatschappij kocht in 2012 voor een indrukwekkende $4 miljard dollar, had 'het huis van de muis' niet de mogelijkheid om de Indiana Jones-films te releasen op zijn eigen streamingplatform.

Een deel van de distributierechten van de Indiana Jones-films is in handen van Paramount Pictures, die ook de beslissing maakt wie de streamingrechten kan hebben. Het lijkt er nu op dat de filmstudio tot een deal is gekomen met Disney+, aangezien de films nog deze maand naar het streamingplatform zullen komen.

Releasedatum
Met een nostalgische video kondigt Disney groots aan dat vanaf 31 mei Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark, Indiana Jones and The Temple of Doom, Indiana Jones and The Last Crusade en Indiana Jones: The Kingdom of The Crystal Skull te zien zullen zijn op Disney+.



Hiermee lijkt Disney de fans alvast lekker te maken voor de terugkeer van Harrison Ford als de avontuurlijke archeoloog in Indiana Jones and The Dial of Destiny deze zomer. De nieuwste en laatste film met de Star Wars-acteur gaat in première op het filmfestival van Cannes.



NieuwsFilm

meest populair