80-jarig Engels icoon Mike Leigh is gestart met zijn volgende project

80-jarig Engels icoon Mike Leigh is gestart met zijn volgende project

Wordt dit zijn laatste klapper?

Schrijver en regisseur van zowel films als theaterstukken Mike Leigh is, na vijf jaar afwezigheid, deze week in Londen begonnen met de opnames van zijn nieuwe film.

Al sinds de jaren '70 is Leigh actief, maar hij werd pas echt bekend bij het grote publiek in de jaren '90/'00 met titels als Happy-Go-Lucky, Vera Drake en de gitzwarte komedie Naked.

Engelse improv-cinema
Leigh staat bekend als een echte 'acteursregisseur' die zijn projecten zonder script begint en de film pas laat vormen op de set samen met zijn cast en crew en daar later een film van kneedt in de montagekamer.

Deze werkwijze kunnen we dus ook bij dit nieuwe werk weer verwachten, wat volgens bronnen een drama zal worden wat 'familierelaties exploreert in de hedendaagse post-pandemie wereld door een tragikomische studie van de sterke en zwakke punten van de mens'.

Leigh's laatste succes
In 2018 maakte Leigh zijn laatste film Peterloo, maar vooral zijn één-na-laatste film, Mr. Turner, ging de boeken in als één van de sterkste biopics van de recente jaren. Vooral hoofdrolspeler Timothy Spall kreeg veel lof voor zijn rol als de romantische kunstschilder William Turner.


De kans is groot dat de film uitkomt begin volgend jaar; mogelijk op Cannes 2024.

NieuwsFilm

meest populair