Christopher Nolan over 'Oppenheimer': "hij verraste me iedere dag weer"

Christopher Nolan over 'Oppenheimer': "hij verraste me iedere dag weer"

De releasedatum kruipt steeds meer dichterbij.

Regisseur Christopher Nolan (Inception, The Dark Knight) bereidt zich momenteel voor op de release van zijn nieuwste film Oppenheimer. In een interview met TotalFilm laat de filmregisseur zich laaiend enthousiast uit over hoofdrolspeler Cillian Murphy.

Aankomende zomer komt de langverwachte atoombom-film Oppenheimer uit in de bioscoop. Peaky Blinders-acteur Cillian Murphy vertolkt hierin de rol van de wetenschapper Robert J. Oppenheimer, die met de uitvinding van de atoombom de wereld voorgoed veranderde.

Enthousiast
In een interview met regisseur Christopher Nolan laat de regisseur zich lyrisch uit over de acteerprestaties van Cillian Murphy. Aangezien het gehele script van de film in de eerste persoon is geschreven, zal de acteur hoogstwaarschijnlijk in elke scène te zien zijn.

"De verwachtingen waren hoog die niet iedereen waar kon maken. Cillian Murphy verraste me elke dag opnieuw. Toen we de film eenmaal gingen monteren en ik het geheel samen zag komen, werd ik omvergeblazen door het resultaat.", aldus de regisseur.

Speelduur
Christopher Nolan lijkt ook eerdere geruchten te bevestigen omtrent de speelduur van de film. Volgende de regisseur wordt Oppenheimer zijn langste film ooit en gaat de prent richting de 180 minuten speeltijd.



Alhoewel Christopher Nolan nog geen exacte speelduur prijsgeeft, zal Oppenheimer wel de speelduur van Interstellar overtreffen. Het sci-fi epos met o.a. Matthew McConaughey en Anne Hathaway duurde 169 minuten.

Cast
Naast Cillian Murphy heeft Christopher Nolan een zeer indrukwekkende cast bij elkaar weten te krijgen voor zijn nieuwste film. Onder andere Matt Damon, Robert Downey Jr. en Florence Pugh zullen hun opwachting maken in Oppenheimer.



Oppenheimer krijgt 21 juli een release in de bioscoop, ook zal de film te zien zijn in IMAX. Filmhuis KINO in Rotterdam heeft aangegeven speciale 70mm-projecties van de film te gaan vertonen.



NieuwsFilm

meest populair