Deze griezelige fantasyfilm verwoestte eigenlijk best veel tere kinderzieltjes

Deze griezelige fantasyfilm verwoestte eigenlijk best veel tere kinderzieltjes

The Witches zal veel kinderen de stuipen op het lijf hebben gejaagd.

Iedereen kan zich wel een film herinneren waarvan ze tijdens hun jeugd de rillingen kregen. Er verschijnen namelijk regelmatig films die best eng of creepy zijn, maar wel bestemd zijn voor een jongere doelgroep.

De Roald Dahl-verfilming The Witches uit 1990 is er zo eentje. De film werd in vele landen goedgekeurd voor alle leeftijden (in Nederland nu vanaf 9 jaar), maar heeft een aantal aangrijpende scènes met heksen.

The Witches
De fantasy/horrorfilm van regisseur Nicolas Roeg verscheen in 1990 en was een bescheiden financieel succes. De ontvangst was daarentegen erg sterk met 94 procent op Rotten Tomatoes en een 6,8/10 op de IMDb.

Hoofdrollen waren er voor Anjelica Huston, Mai Zetterling en Rowan Atkinson en we zien in The Witches het bekende verhaal over hoe een jongetje ontdekt dat er een groep heksen verblijft in het hotel waar hij tijdelijk verblijft.

Creepy heksen
Het mag duidelijk zijn dat de scènes met de heksen behoorlijk wat tere kinderzieltjes heeft aangetast. Zeker onderstaande scène, waarin de heksen hun haren af doen en hun ware gezicht laten zien, is toch wel heftig te noemen.


Gek is het uiteraard niet en de filmposter, de trailer en uiteraard de titel van de film hebben ouders vooraf voldoende gewaarschuwd. Desondanks kunnen nog veel mensen de scène goed herinneren. En vergeet uiteraard niet de kinderen die veranderden in muizen.

Remake
In 2020 verscheen er van Robert Zemeckis nog een tweede verfilming / remake van de film. Daarin speelde Anne Hathaway de belangrijkste rol. Je kunt The Witches uit 1990 kijken op Pathé Thuis, evenals de 2020-versie.



NieuwsFilm

meest populair