Horrorklassieker uit de jaren 80 krijgt mogelijk een tweede deel

Het iconische verhaal is misschien nog niet afgelopen


Van Scream VI tot Halloween Ends: horrorfilms lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Volgens geruchten wordt binnenkort misschien nóg een horrorklassieker omgetoverd tot een spannende franchise. John Carpenter's The Thing krijgt mogelijk een vervolg.

Tijdens een Q&A verklapt regisseur John Carpenter zelf dat er wellicht een tweede deel van de iconische horrorfilm aan zit te komen.

Nog een 'Thing'?
Wanneer Carpenter ondervraagd wordt over het open einde van de film, laat hij weten weinig te kunnen vertellen over hoe het verhaal precies eindigt. "Ik heb tot geheimhouding gezworen, want, ik weet niet of hij echt komt, maar er kan een 'Thing 2' komen."

In 2011 werd het verhaal van 'The Thing' al uitgebreid met de komst van een prequel met dezelfde titel. De film van Nederlandse regisseur Matthijs van Heijningen Jr. kreeg matige recensies, met name door de vervanging van de 'practical effects' door CGI.

Carpenter comeback
Mochten de plannen voor een vervolg echt doorzetten, is het nog maar de vraag of Carpenter zelf de regie weer op zich neemt. De inmiddels 75 jaar oude Carpenter heeft sinds The Ward uit 2010 geen film meer geregisseerd.NieuwsFilm

meest populair