Christopher Nolan levert zijn eerste R-rated film in 21 jaar af

De film is niet voor alle leeftijden


Kijkwijzers zijn voor zowel de kijker als de filmmaker van belang. Het bepaalt tenslotte hoe het publiek van een bepaalde film eruit zal zien. Zo zal het publiek van Christopher Nolan's aankomende film Oppenheimer misschien iets minder jong zijn dan van zijn vorige films.

Nolan's nieuwste film Oppenheimer heeft deze week een eerste Amerikaanse kijkwijzer gekregen. De film werd bestempeld met een R-rating. Dit betekent dat alleen mensen ouder dan 17 jaar zonder begeleiding de film in de bioscoop kunnen bekijken.

R-rated
Voor Nolan is dit de eerste keer in jaren dat één van zijn films een R-rating heeft gekregen. Zijn laatste film die een 17+ kijkwijzer kreeg, was Insomnia uit 2002. Zijn vorige films, waaronder Inception, Interstellar en Tenet kregen allemaal een PG-13 rating.

Met welke reden de film een R-rating heeft gekregen, is vooralsnog onbekend. Een R-rating wordt vaak gegeven wanneer een film gewelddadige, seksuele of angstaanjagende scènes bevat die door mensen onder de 17 als intens ervaren kunnen worden.

Nederlands publiek
Voor het Nederlandse publiek betekent deze R-rating waarschijnlijk een kijkwijzer van 16+. Mensen onder de 16 jaar mogen de film dan niet in de bioscoop bekijken.Oppenheimer is vanaf 20 juli te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast de trailer:NieuwsFilm

meest populair