Hoe is het nu met 'Pennywise', die verschrikkelijke clown uit 'IT'

Hoe is het nu met 'Pennywise', die verschrikkelijke clown uit 'IT'

Hoe staat het ervoor met Bill Skarsgard?

In 2017 kwam Warner Bros. met een nieuwe verfilming van Stephen King's iconische boek It. Pennywise, de monsterlijke clown die de kinderen in het stadje Derry het leven zuur maakt, werd deze keer gespeeld door Bill Skarsgard. Hoe staat het er nu voor met de topacteur?

Skarsgard maakte veel indruk met zijn acteerwerk in de It-films en komt uit een familie van allemaal topacteurs. Het is dus logisch dat hij zijn carrière met veel succes heeft doorgezet in de jaren na Pennywise.

Start
Bill Skarsgard is een zoon van topacteur Stellan Skarsgard, die je misschien kent van zijn rollen in Dune, Good Will Hunting en Andor. Zijn twee oudere broers, Alexander en Gustav, hebben ook allebei succesvolle acteercarrières.

Bill besloot net als zijn vader en broers een acteur te worden en maakte in 2000 zijn acteerdebuut in een Zweedse film genaamd Järngänget. De jaren erna speelde hij in veel andere Zweedse films en series. Hij kreeg wereldwijde bekendheid toen hij een hoofdrol kreeg in de Netflix-serie Hemlock Grove.

Recent werk
Tot op heden is Pennywise dus veruit de meest bekende rol van Skarsgard. Hij speelde het personage voor het laatst in 2019 in It: Chapter 2. Sindsdien hij heeft al in een hoop andere grote producties gespeeld. Hij speelde bijvoorbeeld in de Marvel-films Deadpool 2 en Eternals.


Ook had hij de hoofdrol in een andere Stephen King-verfilming: Castle Rock. Afgelopen jaar had hij een rol in de geliefde horrorfilm Barbarian en eerder dit jaar speelde hij de Marquis de Gramont in John Wick: Chapter 4.

Komende rollen
Skarsgard heeft momenteel al vijf nieuwe films op de agenda staan. Hij gaat de hoofdrol spelen in de remake van The Crow en hij neemt de rol van horror-icoon Count Orlok op zich in de Robert Eggers' remake van de klassieker Nosferatu.



Recent werd ook aangekondigd dat hij in het vervolg op de Nicolas Cage-film Lord of War gaat spelen. Hij speelt in dit vervolg van het personage van Cage die zelf ook terugkeert.

NieuwsFilm

meest populair