Steven Spielberg wist van verwaarlozing Drew Barrymore als kind: "Ik ben niet haar vader"

Steven Spielberg wist van verwaarlozing Drew Barrymore als kind: "Ik ben niet haar vader"

Hij hielp haar wel op andere manieren een leukere tijd te hebben

In 1982 was Drew Barrymore pas 7 jaar toen zij in de legendarische film E.T. speelde. Destijds was Steven Spielberg 35 jaar.

Steven zegt in een recent interview met Vulture te weten dat Drew geen normaal leven als kind leidde buiten de filmset: "Ze verscheen met lippenstift op de set. Ze ging veel te laat naar bed. Ze werd meegenomen naar plekken waar ze alleen van had mogen horen. En leidde een leventje dat haar jeugd beschadigde."

Verwaarloosd kind
De ouders van Drew Barrymore waren alcoholisten en hielden van feesten. Zij verwaarloosden haar. Ook werd zij als kind geestelijk en lichamelijk mishandeld. Wel kreeg zij make-up, sigaretten en alcohol, zodat zij rustig bleef.

Drew en haar ouders vroegen aan Steven of zij door hem geadopteerd kon worden. Maar hij schrok van het aanbod. Steven vertelt verder: "Ik voelde mij daarin hulpeloos. Maar ik was haar vader niet. Ik kon haar alleen begeleiden en troosten."

Rekening met leeftijd
En dat deed hij prima door rekening te houden met haar leeftijd. Zo mocht Drew bij hem thuis logeren en nam hij haar mee naar pretparken. Ook zorgde Steven ervoor dat de film voor haar chronologisch gefilmd werd, zodat zij het verhaal bleef begrijpen.

Daarnaast dacht de 7-jarige Drew echt dat E.T. bestond. Steven liet haar in die bubbel en regelde dat poppenspelers beschikbaar bleven voor Drew. Zo kon zij praten tegen de mechanische pop en kon de alien met haar mee lunchen.

Met hulp afkicken
Als tiener gebruikte Drew al snel marihuana en cocaïne en ging het erg slecht met haar. Met professionele hulp kickte Drew later af. Vervolgens ontzette zij als 14-jarige haar ouders uit hun ouderlijke macht. En Steven werd op haar verzoek alsnog haar peetvader.

Hun band is goed gebleven. Drew Barrymore zegt tegen Vulture: "Hij is de enige vaderfiguur die ik mijn hele leven heb gehad."

Meer hier
Meer staat hier in het artikel van Variety. Hieronder staat een Instagram-bericht van Drew over haar moeder en de roddelpers.



NieuwsFilm

meest populair