Ook voor Quentin Tarantino gaat het soms te ver: "Dat pad wil ik niet bewandelen"

Ook voor Quentin Tarantino gaat het soms te ver: "Dat pad wil ik niet bewandelen"

De gewelddadige regisseur zou nog geen vlieg kwaad doen

Ook Quentin Tarantino, de beroemde filmregisseur bekend om zijn gewelddadige en provocerende films, heeft zo zijn grenzen. Tarantino, die films maakte als Pulp Fiction, en Inglourious Basterds, geeft in een interview toe dat hij niet alle vormen van geweld kan tolereren.

Quentin Tarantino staat bekend om zijn eigen stijl en zijn sterke mening. Ook heeft de filmmaker een duidelijke visie als het om film gaat. In een interview met nieuwsoutlet Variety vertelt de regisseur dat hij absoluut niet tegen dierengeweld in films kan.

Dierenleed
Naar eigen zeggen is Tarantino "opgegroeid met het idee dat mensen geweld in films kunnen verdragen mits het in context geplaatst wordt". Toch gaat dierenleed voor de regisseur net een brug te ver. "Ik heb iets tegen dierengeweld in films. Dat is een pad dat ik niet wil bewandelen", aldus Tarantino.

"Geweld in films is allemaal nep. Dat is waarom ik liefhebber ben van gewelddadige filmscènes, we doen allemaal alsof". Volgens de filmmaker is dierenleed in films ook niet rechtvaardig naar de dieren toe. "Zij snappen ook geen hol van onze films"

Gewelddadig
Alhoewel Tarantino nu een grens lijkt te trekken, staat de regisseur bekend om zijn zeer gewelddadige oeuvre. Zo moest Tarantino een stuk van Kill Bill: Vol. 1 in zwartwit uitbrengen, om een Amerikaanse NC-17 rating te vermijden omdat de film anders te bloederig zou zijn.



NieuwsFilm

meest populair