De dood van Iron Man in 'Avengers: Endgame' werd al in 2015 stiekem onthuld

De dood van Iron Man in 'Avengers: Endgame' werd al in 2015 stiekem onthuld

'Age of Ultron' verklapte het al.

Iron man's dood in Avengers: Endgame was hartverscheurend en liet vele fans huilend achter in de bioscoop. Toch was de dood van Tony Stark niet helemaal onverwacht. Vier jaar eerder werd er al naar gehint.

In 2008 zagen we voor het eerst Iron Man op het grote doek. De film deed het zo goed dat er al snel andere films kwamen en de franchise uitgroeide tot de grootste in de wereld.

Age of Ultron
De dood van Iron Man kwam als een grote schrok voor vele en is misschien wel een van de meest tragische momenten in de franchise. Zijn opoffering redde de wereld en sloot zijn karakterboog op een prachtige manier af.

Maar de dood van de geliefde Tony Stark werd al vier jaar eerder gehint. Thor's visioen in Age of Ultron liet ons in 2015 al weten dat Stark het niet zou overleven.

Thor's visioen
Dankzij Wanda zag Thor een visioen waarin Asgard werd vernietigd, hij de locatie van de infinity stones zag en waarbij Tony Stark en Heimdall dood op de grond lagen. Beide personages hebben het niet overleefd in de franchise.



Toekomst voor Iron Man
Hoewel we Robert Downey Jr. niet meer zullen zien in het ijzeren pak, betekent Tony's dood niet het einde voor Iron Man. Met alle varianten in het Multiverse is er altijd kans dat er een nieuwe Iron Man zal verschijnen. Ook hebben we Riri Williams, die we voor het eerst zagen in Black Panther 2. Zij zal als het ware in Tony's voetsporen treden als Iron Heart.



NieuwsFilm

meest populair