Michael Shannon over geweigerde rol in 'Star Wars': "hersenloos"

Michael Shannon over geweigerde rol in 'Star Wars': "hersenloos"

Geen tussenstop op Tatooine voor General Zod.

Michael Shannon is een gerenommeerd acteur die onder andere bekend staat voor zijn rollen in Boardwalk Empire, Knives Out en Man of Steel. Nu blijkt dat Shannon nog een grote film aan zijn portfolio toe had kunnen voegen, maar hier bewust niet voor koos.

In 2016 kreeg Shannon een rol in een Star Wars-film aangeboden. De kans is groot dat het voor een rol in Star Wars: The Last Jedi of Solo: A Star Wars Story was, maar dat vertelt de acteur niet.

Hersenloos
De acteur beredeneerde zijn keuze als volgt in een interview met Empire Magazine: "Ik ben altijd een beetje huiverig voor die gigantische films. Omdat ze veel tijd kosten en ik ze niet erg stimulerend vind om aan te werken. Ik wil nooit vast komen te zitten in een franchise. Ik vind ze niet interessant en ik wil ze niet bestendigen."

"Als ik iets maak, wil ik dat er een bepaald doel voor is - ik wil geen hersenloos amusement maken. De wereld heeft niet meer hersenloze entertainment nodig. We worden ermee overspoeld."

The Flash
Shannon is momenteel weer te zien als de vijandige General Zod uit Man of Steel in DC's The Flash. Ook deze blockbuster vond hij niet bepaald fantastisch om aan te werken: "Ik ga niet liegen, het was niet helemaal bevredigend voor mij als acteur."


De acteur is wel goed te spreken over het eindresultaat: "Maar ik hou van het verhaal dat 'The Flash' vertelt en ik was er lange tijd niet - ik was er maar een paar weken - dus het brak mijn rug niet om het te doen."

NieuwsFilm

meest populair