Als je dit weet, dan kijk je 'Star Wars: The Force Awakens' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'Star Wars: The Force Awakens' nooit meer

Dit plotgat maakte veel fans boos.

De Star Wars-reeks is een van de meest succesvolle aller tijden. Het is echter wel een feit dat de films zo nu en dan een plotgat bevatten en de meningen van fans tegenwoordig extreem verdeeld zijn. Dit moment in Star Wars: The Force Awakens maakt dit niet beter.

De Star Wars-reeks bevat natuurlijk enigszins wat plotgaten, maar dit moment in The Force Awakens, of eerder het gebrek ervan, is wel heel erg storend voor fans van de originele trilogie.

Solo
Voor veel mensen was het hoogtepunt van The Force Awakens toch wel de terugkeer van personages als Han Solo, Chewbacca en Princess Leia. Aangezien de film inmiddels acht jaar oud is, is een spoiler-waarschuwing niet meer op zijn plaats en weten de meeste mensen wel dat Han Solo doodgaat.

Hij wordt vermoord door zijn zoon Ben Solo/Kylo Ren nadat hij probeerde hem weer naar de 'light-side' te krijgen, wat leidt tot een zeer emotioneel moment. Chewbacca ziet het allemaal gebeuren en kan niks doen om zijn beste vriend te redden. Hij is alleen in staat Ren in zijn zij te schieten met zijn bowcaster, maar dit was al te laat.

Genegeerd
Nadat Rey, Finn, Poe en Chewbacca terugkeren van hun missie op Starkiller Base, zien we hoe Leia en Rey elkaar in verdriet omhelzen door de dood van Han. Chewbacca en Leia hebben echter helemaal geen moment samen, wat niet goed in de smaak viel bij veel fans.


Leia kent Chewie natuurlijk al het langst en ze weet de band tussen de Wookie en Solo. Het kwam dus best raar over dat ze Chewbacca 'negeerde' en Rey wel omhelsde.

Troost
Chewbacca-acteur Joonas Suotamo onthulde later zijn kijk op de situatie: "Mijn kijk op de gemiste knuffel van The Force Awakens was dat Chewie zo bezig was met het helpen van Finn dat zijn tijd om te rouwen en mensen te knuffelen later kwam."


Ook onthulde hij dat er een 'troostscène' was opgenomen waarin Leia en Chewie wel samen te zien waren na de dood van Han. Deze scène is echter nooit uitgebracht.

NieuwsFilm

meest populair