Nieuwe 'Indiana Jones' wordt nu veel beter ontvangen: meer positieve recensies

Nieuwe 'Indiana Jones' wordt nu veel beter ontvangen: meer positieve recensies

Indiana Jones and the Dial of Destiny nu richting de 70 procent op Rotten Tomatoes.

In mei beleefde Indiana Jones and the Dial of Destiny zijn wereldpremière tijdens het Cannes filmfestival. Ondanks berichten over een minutenlange staande ovatie waren de eerste recensies erg matig.

De score kwam na een eerste reeks reviews niet verder dan zo'n 50 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Nu lijkt die score flink bij te trekken door meer positieve recensies.

66 procent
Op het moment van schrijven is de Tomatometer gestegen naar een betere 66 procent na al wel 249 recensies. De publieksscore staat op 88 procent, met een 4,3/5 als gemiddelde beoordeling.

"Deze is niet zo spannend als eerdere avonturen, maar de nostalgische kick bij het zien van Harrison Ford helpt Indiana Jones en de Dial of Destiny om nog een paar filmische schatten te vinden," luidt de critics consensus nu.

2,5 ster
FilmTotaal-recensie Arjan Welles is het hier ergens wel mee eens en gaf 2,5 ster: "Het boek van Indiana Jones was al wat stoffig geworden, maar mag nu definitief gesloten worden. Een onderhoudende avonturenfilm van de band laten rollen blijkt nog een hele opgave. Je gunt Indiana Jones zo graag een fijn pensioen. Uit liefde voor het personage en gewoon uit pure nostalgie."



NieuwsFilm

meest populair