Er heerst grote onduidelijkheid over 'John Wick: Chapter 5'

Er heerst grote onduidelijkheid over 'John Wick: Chapter 5'

Komt het vervolg er nou wel of niet?

Eerder dit jaar veroverde John Wick: Chapter 4 de wereldwijde bioscopen. Veel fans en critici beschreven het zelfs als de beste actiefilm van deze tijd, daarnaast was het financieel ook de meest succesvolle in de hele reeks. Een vervolg lijkt dus een gegeven, maar regisseur Chad Stahelski denk er anders over.

Het is inmiddels alweer een aantal maanden geleden dat Chapter 4 uitkwam in de bioscoop, dus er worden spoilers besproken in dit artikel.

Stahelski
In een nieuw interview met Empire Magazine sprak Stahelski over John Wick 5: "Ik weet het echt niet. Lionsgate wil graag meer John Wick-dingen doen, begrijpelijkerwijs. Het is geen slechte zaak voor een regisseur om een eigendom te hebben waar ze meer van willen maken."

"Ik heb nu geen plan. Maar ik zou morgen wakker kunnen worden en het coole idee hebben dat ik tegen Keanu zou pitchen, of hij zou tegen mij pitchen, en het zou die snaar kunnen raken van: 'Oh mijn god, we moeten dit nu doen.'"

Einde
Keanu Reeves' John Wick kwam na zijn stand-off met Donnie Yen's Caine in Chapter 4 vrij definitief aan zijn eind. Het goede nieuws is nu dat dit niet direct betekent dat Chapter 5 onmogelijk is. Stahelski vindt het een goed punt om de reeks te eindigen, maar vertelt ook het volgende:


"En dan is er de concurrent, of de echte regisseur in mij die zegt: 'F*ck it, laten we eens kijken of we het kunnen.' Het is erg aantrekkelijk. Ik heb alleen nog niet het 'waarom'. Maar dat betekent niet dat we moeten stoppen met zoeken."

NieuwsFilm

meest populair