Recensies 'Bird Box Barcelona': net zo goed als de eerste film?

Recensies 'Bird Box Barcelona': net zo goed als de eerste film?

Critici zijn duidelijk niet te spreken over deze nieuwe Netflix-productie.

Netflix pakt vandaag uit met Bird Box: Barcelona, de vervolgfilm op de horrorhit Bird Box. Dit is wat recensenten te zeggen hebben over deze film.

In de Bird Box-wereld waart er een mysterieuze kracht rond op aarde die de mensheid tot waanzin drijft. De enige manier om aan deze moordlust te ontsnappen is door geblinddoekt door het leven te gaan.

Rotte tomaat
Op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, heeft Bird Box Barcelona tot nu toe een score van 57 procent - met een gemiddelde beoordeling van een 5.6.

Bird Box Barcelona kan de critici over het algemeen dus niet echt bekoren. Zij zijn het erover eens dat dit nieuwe deel de 'enge spanning' van de eerste film mist.

Grootser, maar slap
De recensenten schrijven dat Bird Box Barcelona 'grootser' voelt dan zijn voorganger en een aantal interessante twists bevat die de formule 'fris' houden. Toch vinden zij de daadwerkelijke uitvoering hiervan slap.

"Vanuit technisch perspectief is deze spin-off vermakelijk", schrijft Meagan Navarro van Bloody Disgusting. "Helaas worden de geïntroduceerde thema's ondermijnd door onoriginele horrortrucs en clichématige personages".

Ongeïnspireerd
Lindsey Bahr van Associated Press vond Bird Box Barcelona duidelijk een vreselijke film en schrijft de Netflix-productie echt helemaal de grond in. "Deze film is niet spannend, noch vermakelijk".



James Dyer van Empire noemt de film op zijn beurt 'ongeïnspireerd'. "Deze grotendeels ongeïnspireerd ogende film doet veel van zijn superieure voorganger dunnetjes over", concludeert hij in zijn review.

NieuwsFilm

meest populair