5,2 details

  • 110 Min
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Mystery
  • Spanje
110 Min Spanje

De wereldbevolking is gehalveerd door een mysterieuze kracht die zelfdoding veroorzaakt bij al wie het ziet. Sebastian en zijn dochter Anna begeven zich in de verlaten straten van Barcelona en pogen te overleven. Samen met andere overlevenden, die ze niet volledig vertrouwen, richten ze hun pijlen op een veilig onderkomen. Snel blijkt de dreiging niet enkel van de onzichtbare krachten te komen.

Alt titel
A Ciegas
Regie
David Pastor
Àlex Pastor
Cast
Michelle Jenner, Lola Dueñas, Leonardo Sbaraglia, Mario Casas, Georgina Campbell, Patrick Criado, Diego Calva, Milo Taboada, Naila Schuberth, Gonzalo de Castro, Celia Freijeiro, Manel Llunell, Mireia Rey, Gerard Oms, Sergio Freijo, José García Ruiz, Alejandra Howard, Brian Lehane.
Release
14.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: David Pastor en Àlex Pastor | Scenario: David Pastor en Àlex Pastor | Cast: Mario Casas (Sebastián), Alejandra Howard (Anna), Georgina Campbell (Claire), Naila Schuberth (Sophia), Diego Calva (Octavio), Leonardo Sbaraglia (vader Esteban), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2023

Een beetje filmliefhebber die daadwerkelijk verrast wil worden, weet dat het meestal geen verstandig plan is om vooraf trailers te kijken. In hun verwoede pogingen om wellicht nog twijfelende kijkers naar de bioscoop of streamingdiensten te lokken, geven trailermakers vaak te veel bloot en verklappen de halve film. Bij Bird Box Barcelona is iets anders aan de hand: de trailer wekt enorm de interesse zonder teveel te laten zien. De uiteindelijke film blijkt echter een waar misbaksel.

Viereneenhalf jaar geleden trakteerde de vermaarde Deense regisseur Susanne Bier met een enerverende thriller; een vreemde eend in de bijt van haar oeuvre. Sandra Bullock speelde de hoofdrol in de boekverfilming Bird Box, waarbij de nadruk meer op drama lag dan op schrikeffecten en gorigheden. De visuele variant op A Quiet Place was een voor het genre aardige productie, die gretig aftrek vond op Netflix en bewees dat streamingdiensten niet langer afhankelijk hoefde te zijn van bioscoopproducties die aan een tweede leven toe waren.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Bird Box: Barcelona Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Bird Box: Barcelona

acties