Onverwachte blunders: 5 topfilms met merkwaardige fouten in hun plot

Onverwachte blunders: 5 topfilms met merkwaardige fouten in hun plot

Het overkomt zelfs de beste...

Films kijken is vaak puur genieten, toch zijn lang niet alle films foutloos, zelfs de goede niet. Deze week zet FilmTotaal vijf goede films op een rij die toch wel wat dubieuze plotgaten vertonen. Ligt het aan het script of aan de edit?

Niet alle goede films zijn foutloos, en niet alle foutloze films zijn goed. Films maken blijft mensenwerk en soms haalt dat ene shot met die ene blooper dan toch het eindproduct. Soms laat men ook steken vallen met de verhaallijn, een zogenoemd 'plotgat'. Let Op! De volgende lijst kan spoilers bevatten.

The Shawshank Redemption (1994)
Bekijk de afbeeldingRegie: Frank Darabont | Cast: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler
Deze iconische film, van 'The Walking Dead'-producer Frank Darabont, staat hoog op de lijst van menig filmliefhebber. Alhoewel deze Stephen King-verfilming de hoogst scorende film aller tijden op IMDb is, is hij niet geheel foutloos. Terwijl het hoofdpersonage Andy Dufresne via een zelfgegraven tunnel uit de gevangenis ontsnapt, is het een compleet raadsel hoe de poster van Rita Hayworth weer netjes op zijn plek hangt en de zelfgegraven tunnel bedekt.



Back to the Future (1985)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robert Zemeckis | Cast: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover
Deze iconische filmreeks is de grote favoriet van de jaren '80 en maakte van hoofdrolspeler Michael J. Fox een heuse wereldster. Alhoewel 'Back To The Future' maar liefst 2 sequels kreeg, blijft er een opmerkelijk iets niet kloppen in de eerste film. Alhoewel Marty McFly direct verantwoordelijk is voor de relatie van zijn ouders, lijken zijn ouders hier in het 'heden' geen actieve herinnering aan te hebben. Best wel raar toch? Aan de andere kant, tijdreizen kent diverse theorieën, plus het is en blijft Hollywood.



The Dark Knight Rises (2012)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christopher Nolan | Cast: Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt | Onze recensie
De scripts van Christopher Nolan zijn niet de makkelijkste en lijken vaak waterdicht. Toch is er in het laatste deel van zijn 'Dark Knight'-trilogie een opmerkelijk detail dat meerdere internetforums tot op de dag van vandaag bezig houdt. Op een gegeven moment worden alle agenten van Gotham City opgesloten in een oude metrotunnel, waarin ze meerdere maanden moeten vertoeven. Hoe ze dit echter overleven, en er allemaal gezond en geschoren weer uit zien te komen, blijft erg apart.



Toy Story (1995)
Bekijk de afbeeldingRegie: John Lasseter | Cast: Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney
Deze film introduceerde 3D-Animatie naar het grote publiek, en is tot op heden een van de meest geliefde franchises van Pixar Studio's. De filmstudio achter meerdere geliefde animatiefilms staat bekend om het niveau van details en zogenoemde 'easter-eggs'. Toch blijft het apart dat Buzz Lightyear overtuigt is een echte astronaut te zijn, terwijl hij net zoals alle andere personages 'bevriest' als de jonge Andy zijn kamer betreedt. Ach ja, je kan ook niet overal aan denken.



Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)
Bekijk de afbeeldingRegie: George Lucas | Cast: Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen, Ian McDiarmid | Onze recensie
Meerdere mensen hebben een haat-liefde verhouding met de prequel-trilogie van Star Wars. De filmreeks kent meerdere momenten waarbij fans hun wenkbrauwen optrekken, ook is er in 'Episode III - Revenge of the Sith' een moment dat veel mensen als 'slordig' zien. Terwijl Obi Wan-Kenobi de kleine Luke Skywalker wil verstoppen voor zijn kwaadaardige vader Darth Vader, wordt er besloten om Luke toch zijn achternaam te laten behouden. Sterker nog, hij gaat wonen op dezelfde planeet waarop Darth Vader geboren is.



NieuwsFilm

meest populair