De speech van Brad Pitt in 'Troy' kan bijna niet slechter

De speech van Brad Pitt in 'Troy' kan bijna niet slechter

De acteur is zelf ook niet trots op de film

Een ijzersterke cast bepaalt niet altijd het succes van een film. Al zitten er zoveel A-list celebrities in, soms komen de acteerprestaties ronduit ongeloofwaardig over, tot het ongemakkelijke aan toe. Deze week belicht Filmtotaal een van de slechtste speeches van een van de meest geliefde acteurs van deze generatie.

Topacteur Brad Pitt wordt wereldwijd geroemd om zijn acteerprestaties. Met films als Se7en, Fight Club en Inglorious Basterds heeft de acteur een gigantische fanbase weten te vergaren. Toch is niet elke acteerprestatie van de acteur even sterk.

Troy
In 2004 verscheen de film Troy, gebaseerd op de Ilias & Odyssee van de Oud-Griekse schrijver Homerus. Hierin wordt de gehele Trojaanse oorlog tussen de Spartanen en de Trojanen verteld. De film, onder regie van Wolfgang Peterson, is een episch oorlogsverhaal met een absolute sterrencast.

Met namen als Brad Pitt, Eric Bana en Orlando Bloom, trok regisseur Peterson ten strijde. Toch waren de recensies niet mals. Op rottentomatoes.com scoort de film 53%, waarbij een criticus zelfs zegt "Een film met een houten paard en houten acteerwerk, doe maar geen moeite om dit te kijken".

Speech
Alhoewel de film overbeladen is met epische scènes en brutale gevechten, zijn er ook genoeg momenten waarbij menig filmliefhebber zijn wenkbrauwen fronst. Zo is de speech van Brad Pitt, die oorlogsheld Achilles speelt, nou niet echt een hoogtepunt uit zijn carrière.


Een ander kritiekpunt is het feit dat de film historisch niet accuraat is. Vooral de tijdsduur is een punt ter discussie. De Trojaanse Oorlog duurde namelijk maar liefst 10 jaar, terwijl het in Troy binnen enkele maanden over lijkt te zijn.

Academy Award
Alhoewel Brad Pitt's speech in Troy niet iets is om over naar huis te schrijven, heeft de acteur in zijn carrière wel meerdere topprestaties afgeleverd. In 2019 viel de acteur in de prijzen met zijn Academy Award voor Once Upon a Time in Hollywood.



Zelf is Brad Pitt ook niet te spreken over Troy. Volgens de acteur moest hij van de filmstudio's de rol aannemen, en ging het allemaal niet zoals hij het wilde. "Misschien ben ik gewoon te verwend geraakt, door samen te werken met David Fincher", aldus Pitt.

NieuwsFilm

meest populair