Iedereen keek ernaar uit: deze misdaadfilm van Netflix bleek een enorme afgang

Iedereen keek ernaar uit: deze misdaadfilm van Netflix bleek een enorme afgang

De recensies waren alles behalve mals

Streamingdienst Netflix heeft in de afgelopen jaren meerdere ijzersterke titels uitgebracht. Eerder dit jaar domineerde de Netflix-film Im Westen Nicht Neues nog de Academy Awards. Toch is lang niet elke Netflix-Original een succes, neem maar een film zoals The Outsider (2018).

The Outsider is een film van de Deense regisseur Martin Pieter Zandvliet met Jared Leto in de hoofdrol. Hoewel de vooropzet van het plot zeker interessant is, bleek de uitwerking een stuk minder.

Hoge Verwachtingen
The Outsider vertelt het verhaal van een krijgsgevangene (Jared Leto) die in Japan omhoog probeert te klimmen in de Yakuza, de Japanse mafia. Men had hoge verwachtingen voorafgaand aan de release, maar filmcritici maakten uiteindelijk gehakt van de actiethriller.

Op rottentomatoes.com scoort The Outsider een pijnlijke 17% op basis van 24 recensies. De publieksscore is iets minder streng, met een magere 67%. "Deze film hebben we allemaal al eens gezien, maar dan beter", aldus een recensent.

Kritiek
The Outsider bleek al een rommeltje te zijn voordat de opnames überhaupt van start gingen. Aanvankelijk zou Michael Fassbender de hoofdrol spelen, toen toch maar Tom Hardy. Uiteindelijk ging Jared Leto er met de hoofdrol vandoor.



Filmcritici stellen ook hun vraagtekens bij het script, geschreven door Andrew Baldwin. "Het lijkt op een concept dat niet goed is uitgewerkt. Er zit genoeg talent in, jammer dat daar geen gebruik van wordt gemaakt", aldus een recensie.

Jared Leto
Als er een acteur is die een wisselende carrière heeft, dan is het Jared Leto wel. De acteur kreeg veel lof voor films als Requiem for a Dream en Dallas Buyers Club. Voor de laatstgenoemde film kreeg de acteur een Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol.



Toch heeft Jared Leto niet altijd de beste filmkeuzes gemaakt. Zijn acteerprestatie als Joker in Suicide Squad werd met de grond gelijk gemaakt. Ook zijn rollen in Morbius en Alexander behoren niet tot de hoogtepunten uit zijn carrière.

NieuwsFilm

meest populair