De horrorfilm 'The Exorcism of Emily Rose' zorgde dat hoofdrolspeelster bijna compleet doordraaide

De horrorfilm 'The Exorcism of Emily Rose' zorgde dat hoofdrolspeelster bijna compleet doordraaide

Toeval of niet?

Horrorfilms zijn gemaakt om lekker voor je scherm weg te griezelen. Of het nou vanaf het comfort van je eigen bank is of de bioscoopzaal, een griezelige ervaring is het zeker. Maar wist je dat sommige horrorfilm-producties ook tot het paranormale aan toe kunnen worden?

In 2005 verscheen de angstaanjagende film The Exorcism of Emily Rose, van Doctor Strange-regisseur Scott Derrickson. De film was een commercieel succes, met een totaalomzet van $145 miljoen op een budget van 'slechts' $19 miljoen.

Paranormaal
Hoofdrolspeelster Jennifer Carpenter gaf in een interview met Dread Central toe dat de opnames van The Exorcism of Emily Rose soms tot paranormale ervaringen leidden. Gezien de geaardheid van de film, was dit voor de actrice een ware nachtmerrie.

"Toen ik na een draaidag ging slapen, ging mijn wekkerradio meerdere keren uit zichzelf aan en uit. Ik werd er angstig van omdat het volume ook bizar hard was", aldus de actrice. Om het nog eigenaardiger te maken, was zij niet de enige actrice van de productie aan wie dit overkwam.

Televisie
Ook actrice Laura Linney kreeg haar eigen portie aan vreemde gebeurtenissen in het hotel waar ze verbleef na de opnames. Naar verluidt sprong de televisie op haar hotelkamer meerdere malen aan in het holst van de nacht.



Hoewel men al snel zou denken dat de productie vervloekt was, ook gezien de film is gebaseerd op ware gebeurtenissen, was er wel een logische verklaring voor. Volgens Jennifer Carpenter lag het aan een stroomdefect van het hotel waar de acteurs in verbleven. De timing hiervan blijft echter wel opmerkelijk.

Ontvangst
Hoewel The Exorcism of Emily Rose het ondanks zijn relatief kleine budget het goed deed aan de wereldwijde Box Office, was regisseur Scott Derrickson echter toch niet geheel tevreden over de totale opbrengst.



Op rottentomatoes scoort de film een magere 44% op basis van 158 recensies. Onder de horrorliefhebbers blijft The Exorcism of Emily Rose wel een publieksfavoriet. Zin om vanavond lekker te griezelen? Je kan de film momenteel huren op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair