Ook op HBO Max blijkt 'The Flash' een flop: kijkcijfers lager dan verwacht

Ook op HBO Max blijkt 'The Flash' een flop: kijkcijfers lager dan verwacht

Ook op de streamer is de film niet heel erg populair

Superheldenflop The Flash werd op 25 augustus op HBO Max gezet om te streamen, maar weet tot nu toe relatief weinig kijkers te trekken.

Volgens cijfers van analysefirma Samba TV zou de film in Amerika door ongeveer 1,1 miljoen Amerikaanse huishoudens zijn gestreamd. Dat is 8% minder dan de 1,2 miljoen Amerikaanse huishoudens die medio-december Black Adam streamden.

Eerlijke vergelijking?
Samba TV voert zijn analyse uit onder ruim 3 miljoen huishoudens met een SmartTV. Ze geven overigens wel aan dat 'nieuwe' films op streamingdiensten het minder goed doen dan tijdens de coronapandemie, toen iedereen thuis tv zat te kijken.

Hierdoor zijn de eerste streamingcijfers van The Flash een stuk minder dan die van Wonder Woman 1984 met 2,2 miljoen huishoudens en James Gunns The Suicide Squad met 2,8 miljoen huishoudens.

Megaflop
The Flash is 71 dagen na de bioscooprelease te streamen, maar is ook al enkele weken beschikbaar voor digitale verkoop.



In de bioscopen bracht de film wereldwijd 268 miljoen dollar op, maar tegenover een kostbaar budget van 200 miljoen dollar, geldt de film als een van de grootste kaskrakerflops ooit. Warner zou ruim 200 miljoen dollar verliezen aan de film.

NieuwsFilm

meest populair