Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Beasts of No Nation (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Cary Joji Fukunaga | Cast: Idris Elba, Abraham Attah, Kurt Egyiawan, e.a. | Te zien op: Netflix
West-Afrika. Een burgeroorlog drijft de familie van de jonge Abu uiteen. Hij is alleen en wordt gekidnapt door een groep rebellen onder leiding van een man die bekendstaat als Commandant. Al snel wordt Abu gedwongen om met hen mee te vechten als kindsoldaat. Zo belandt hij in een leven vol geweld en wreedheden.



The Covenant (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Guy Ritchie | Cast: Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Antony Starr, e.a. | Te zien op: Prime Video
De Amerikaanse sergeant Kinley wordt tijdens zijn laatste uitzending naar Afghanistan gekoppeld aan de lokale tolk Ahmed. Wanneer de eenheid in een hinderlaag wordt gelokt, zijn Kinley en Ahmed de enige overlevenden. Ahmed besluit zijn eigen leven te riskeren om een gewonde Kinley over kilometers gevaarlijk terrein in veiligheid te brengen.



Dunkirk (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christopher Nolan | Cast: Fionn Whitehead, Tom Hardy, Harry Styles, e.a. | Te zien op: HBO Max
1940. Teruggedrongen naar het smalle strand van Duinkerke, worden honderdduizenden Britse en geallieerde soldaten omsingeld door de nazi's. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten. Toch wordt er een reddingsactie op touw gezet met privé-bootjes om de troepen te redden.



NieuwsFilm

meest populair