Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.


Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Darkest Hour (2017)
Regie: Joe Wright | Cast: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Lily James, e.a. | Te zien op: Netflix / SkyShowtime
Winston Churchill, de kersverse premier van Engeland, wordt geconfronteerd met een enorme uitdaging. De Duitsers worden steeds agressiever en Churchill moet kiezen tussen vredesonderhandelingen met de oorlogszuchtige nazi's of vechten voor vrijheid om de idealen van zijn natie te beschermen.De Slag om de Schelde (2021)
Regie: Matthijs van Heijningen jr. | Cast: Gijs Blom, Susan Radder, Tom Felton, e.a. | Te zien op: Netflix
De Britse zweefpiloot Willem Sinclair stort tijdens een vlucht boven Zeeland neer. De Zeeuwse tiener Teuntje Visser komt in verzet wanneer haar broer door de nazi's wordt gearresteerd. De Nederlandse nazi Marinus van Staveren raakt gewond aan het oostfront en wordt teruggestuurd naar zijn vaderland. De levens van deze drie raken noodlottig met elkaar verwezen tijdens de Slag om de Schelde.The Outpost (2020)
Regie: Rod Lurie | Cast: Scott Eastwood, Caleb Landry Jones, Orlando Bloom, e.a. | Te zien op: Netflix / Videoland
Een kleine groep Amerikaanse soldaten is gestationeerd in de buurt van het dorp Kamdesh om daar een militaire buitenpost te verdedigen. Daar gaat het gruwelijk mis wanneer honderden Talibanstrijders de enclave, die verscholen ligt in een vallei tussen de bergen, onverwachts aanvallen. Geheel in het nauw gedreven, moeten de Amerikanen zichzelf zien te redden.American Sniper (2014)
Regie: Clint Eastwood | Cast: Bradley Cooper, Sienna Miller, Keir O'Donnell, e.a. | Te zien op: HBO Max
De naar Irak uitgezonden militair Chris Kyle wordt binnen zijn elite-eenheid de meest dodelijke scherpschutter ooit. Dat maakt dat de vijand ook een prijs op zijn hoofd zet. Al het oorlogsgeweld heeft echter een behoorlijke impact op Kyle. Eenmaal terug, komt hij er namelijk al snel achter dat hij de oorlog niet achter zich kan laten.NieuwsFilm

meest populair