Dit plotgat in 'Minority Report' zorgt voor terechte vraagtekens

Dit plotgat in 'Minority Report' zorgt voor terechte vraagtekens

De scifi-topper van Steven Spielberg bevat toch een klein foutje.

Begin jaren 2000 maakten Steven Spielberg en Tom Cruise twee zeer succesvolle scifi-films; War of the Worlds en Minority Report. De samenwerking was kort maar krachtig, men heeft het tegenwoordig nog over de twee films. Daarom is er toch een foutje in Minority Report gevonden.

Er valt weinig aan te merken aan de scifi-topper van Spielberg en Cruise, maar door de jaren heen hebben fans toch een klein foutje ontdekt.

Verhaal
In het jaar 2054 is de misdaad vrijwel uitgeroeid in Washington D.C. dankzij een elite politieteam 'Precrime'. Ze gebruiken drie mensen met speciale krachten ('Pre-Cogs') om in de toekomst te kijken en misdaden van tevoren te voorspellen. John Anderton (Cruise) leidt Precrime en is er heilig van overtuigd dat het systeem feilloos is.

Maar op een dag voorspellen de Pre-Cogs dat Anderton binnen de komende 36 uur zelf een moord zal plegen. Erger nog, Anderton kent het slachtoffer niet eens. Hij besluit tot de kern van het mysterie te komen door het 'Minority Report' te achterhalen, wat de voorspelling betekent van de vrouwelijke Pre-Cog Agatha die misschien een ander verhaal vertelt en Anderton onschuldig bewijst.

Ontsnapping
Op het hoogtepunt van de film wordt John opgepakt en krijgt hij een apparaat om zijn hoofd dat ervoor zorgt dat hij katatonisch wordt, zodat de autoriteiten hem voor de rest van zijn natuurlijke leven in de grond kunnen stoppen.


Johns ex-vrouw (Kathryn Morris) weet echter in te breken in de gevangenis waar John op dat moment is opgesloten en bevrijdt hem. Ze doet dit middels de oogbal van John, maar hij zit al binnen opgesloten, dus zijn oog zou helemaal niet meer moeten werken bij de scan.

Uitleg
Dit is natuurlijk niet een plotgat dat de hele film verpest, maar eerder een bewust foutje om de ontsnapping van John Anderton mogelijk te maken. Fans hebben zelfs een potentiële verklaring bedacht.


De uitleg kan heel simpel zijn: Het is heel goed mogelijk dat er enige, waarschijnlijk door mensen veroorzaakte, vertraging is opgetreden bij het updaten van het beveiligingssysteem. Een definitief antwoord zullen we niet krijgen. Je bekijkt de film nu op SkyShowtime.

NieuwsFilm

meest populair