Hoe het Marvel Cinematic Universe dit grote Marvel-personage helemaal verruïneerde

Hoe het Marvel Cinematic Universe dit grote Marvel-personage helemaal verruïneerde

Christian Bale als the God Butcher was perfecte casting, er zat alleen veel meer potentie in.

Het Marvel Cinematic Universe brengt sinds 2008 grotendeels met veel succes allerlei personages uit de Marvel-stripboeken tot leven in films en series. Fans zijn het erover eens dat Marvel wel eens de mist ingaan met de vijanden in hun films, maar het gebruik van dit personage was wel erg zonde.

Fans van de Thor-stripboeken waren extatisch toen bekend werd dat Gorr the God Butcher de grote vijand van Thor: Love and Thunder zou worden.

Christian Bale
In december van 2020 werd bekend dat topacteur Christian Bale, die na de Dark Knight-trilogie zei nooit meer in een superheldenfilm te willen spelen, de rol van Gorr ging vertolken. Deze casting was natuurlijk ook iets waar fans ontzettend benieuwd naar waren.

Een reden voor Bale om terug te keren naar de superheldenwereld was omdat hij deze keer een vijand kon spelen, wat hij een stuk makkelijker vindt dan het vertolken van een held: "Het is de gemakkelijkste klus. Het is gemakkelijk om een slechterik te spelen, omdat iedereen gefascineerd is door de slechterik. De held spelen, dat is de zwaarste klus."

God Butcher
Gorr the God Butcher maakte in 2013 zijn debuut in de Thor-stripboeken van Jason Aaron, een vrij nieuw personage dus in vergelijking met een hoop andere vijanden. Met zijn unieke design en gelaagde verhaallijn maakte hij direct indruk op de lezers.


Gorrs doel in de stripboeken is niet heel anders dan in Love and Thunder, namelijk om elke god in het universum te doden. Dit is niet alleen een angstaanjagende fysieke bedreiging voor Thor, maar dwingt hem ook tot diepgaande introspectie over de rol en verantwoordelijkheden van goden in een wereld van stervelingen.

Verfilming
Gorr is een onwijs krachtige vijand die met gemak een zelfde soort dreiging als Thanos had kunnen vormen voor het Marvel Cinematic Universe, maar zijn verhaal begint en eindigt in Love and Thunder. Omdat de film naast de God Butcher-saga ook de Jane Foster-verhaallijn verfilmde, werd er best weinig op Gorr gefocust.


Het neemt niet weg dat Bale een zeer memorabele performance gaf, maar uiteindelijk valt de MCU-versie van Gorr in dezelfde categorie als Ultron, M.O.D.O.K. en meer vijanden die veel potentie hadden, maar uiteindelijk teleurstelden.

NieuwsFilm

meest populair