Deze 4 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.


Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag vier oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Unbroken (2014)
Regie: Angelina Jolie | Cast: Jack O'Connell, Domnhall Gleeson, Garrett Hedlund, e.a. | Te zien op: Netflix
De Tweede Wereldoorlog is uitgebroken. Olympisch atleet Louis Zamperini sluit zich aan bij de luchtmacht. Boven de Stille Oceaan gaat het gruwelijk mis. Hij stort neer, dobbert anderhalve maand rond op een vlot en wordt uiteindelijk gevangengenomen door de Japanners. Hij belandt in een krijgsgevangenkamp en moet daar de zwaarste omstandigheden zien te overleven.Full Metal Jacket (1987)
Regie: Stanley Kubrick | Cast: R. Lee Ermey, Matthew Modine, Vincent D'Onofrio, e.a. | Te zien op: HBO Max
Sergeant Hartman bereidt in een trainingskamp voor mariniers een groep militairen voor de Vietnamoorlog. Dat doet hij op een onmenselijke wijze. Tot zijn grote ergernis, lijkt een van zijn rekruten - Gomer - zijn methodes niet te trekken. Later verslaat een van deze militairen, Joker, de oorlog als reporter tijdens het Tet-offensief.Hacksaw Ridge (2016)
Regie: Mel Gibson | Cast: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey, e.a. | Te zien op: Videoland
De Amerikaanse soldaat Desmond Doss gelooft weliswaar dat de oorlog rechtvaardig is, maar vindt moorden desondanks verkeerd. Daarom dient hij als hospik en is hij de enige soldaat aan het front zonder wapen. Aanvankelijk is hij daardoor het pispaaltje, maar als hij tijdens de bloederige slag om Okinawa op die manier vele levens weet te redden, begint men hem toch te zien als een ware held.Firebird (2021)
Regie: Peeter Rebane | Cast: Tom Prior, Oleg Zagorodnii, Diana Pozharskaya, e.a. | Te zien op: Prime Video
1977. De jonge Russische soldaat Sergey is gestationeerd op een luchtmachtbasis in Estland. Wanneer daar de stoere gevechtspiloot Roman arriveert, krijgt hij de taak om hem te begeleiden. Al snel ontdekken de mannen dat ze gevoelens voor elkaar hebben. Ze krijgen een sensuele, maar verboden relatie en moeten op hun hoede blijven voor de KGB. Na verloop van tijd worden Sergey en Roman echter steeds verder uit elkaar gedreven.NieuwsFilm

meest populair