De beroemde 'Pirates of the Caribbean'-rol van deze topacteur maakte hem compleet onherkenbaar

De beroemde 'Pirates of the Caribbean'-rol van deze topacteur maakte hem compleet onherkenbaar

Davy Jones werd een iconische vijand, maar de gemiddelde kijker heeft geen idee wie hem vertolkt.

Tegenwoordig is het heel normaal als een acteur een digitaal personage speelt in een film of spel. Dankzij de perfectie van motion-capture-technologie is het mogelijk om elk minuscule detail van de expressie of het gezicht van een acteur over te brengen in de vorm van een digitaal personage. Dit was in 2006 het geval bij Bill Nighy, de acteur achter Davy Jones uit Pirates of the Caribbean.

In 1999 werd mocap voor het eerst prominent gebruikt voor een hoofdrol, namelijk die van Jar Jar Binks (Ahmed Best) in Star Wars Episode I - The Phantom Menace. In slechts zeven jaar tijd maakte de technologie de sprong van Jar Jar naar Davy Jones van Pirates of the Caribbean. Vandaag de dag ziet Jones er nog indrukwekkend uit.

Casting
Voordat Nighy de rol van Davy Jones kreeg, werd er met veel andere acteurs gesproken voor de rol. Zo werden Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me?), Iain Glen (Game of Thrones) en Jim Broadbent (Moulin Rouge!) allemaal op een bepaald punt overwogen om de rol te vertolken.

Christopher Walken en Ian McShane waren ook twee namen die veel aan bod kwamen in het proces. Uiteindelijk werd het natuurlijk Nighy, maar McShane was later wel te zien als Blackbeard in Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides.

Dead Man's Chest
Davy Jones maakte zijn debuut in Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest en is gebaseerd op het gelijknamige personage uit een zeemanslegende. Hij is de kapitein van de Flying Dutchman (gebaseerd op het legendarische spookschip met dezelfde naam), wiens bemanning bestaat uit mensen die 100 jaar slavernij hebben ingeruild voor onsterfelijkheid.


Met elk jaar dat verstrijkt, worden de bemanningsleden minder menselijk; hun lichamen nemen eigenschappen van de zee aan, totdat ze uiteindelijk deel gaan uitmaken van het schip zelf.

Nighy
Bill Nighy wordt gezien als een van de beste Britse acteurs en verschijnt altijd in verrassende projecten. Zo gaat hij van stemrollen in animatieseries als Castlevania en spellen als Destiny 2 naar absolute arthouse-toppers als Living.


Voor Living kreeg hij zelfs zijn eerste welverdiende Oscar-nominatie voor beste mannelijke acteur in een hoofdrol. Zijn bekendste rol blijft toch wel die van Davy Jones, maar dat ziet de gemiddelde bioscoopganger niet.

Bekijk de afbeeldingEn daarna?
Hoe 'Pirates of the Caribbean' een van zijn beste personages heeft verpest


NieuwsFilm

meest populair