Als je dit weet, dan kijk je 'Gravity' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'Gravity' nooit meer

Dit plotgat ondermijnt toch wel een belangrijk moment in de film.

Gravity is zonder twijfel een topfilm en heeft zijn zeven gewonnen Oscars meer dan verdiend. Aangezien de film met ruimtevaart en wetenschap te maken heeft, liggen potentiële plotgaten al snel om de hoek.

Alfonso Cuarón's topfilm bevat een vrij opvallend plotgat waardoor, een belangrijk moment wordt ondermijnd.

Verhaal
Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) is een medisch ingenieur op haar eerste shuttle-missie. Haar commandant is ervaren astronaut Matt Kowalsky (George Clooney), die zijn laatste vlucht vóór zijn pensionering leidt.

Tijdens een standaard ruimtewandeling slaat het noodlot toe: de shuttle wordt vernietigd, waardoor Ryan en Matt alleen in de ruimte achterblijven zonder verbinding met de aarde en zonder enige hoop op redding. Terwijl de angst omslaat in paniek, beseffen ze dat de enige weg naar huis wellicht is door juist verder de ruimte in te gaan.

Ontvangst
De film werd bijzonder goed ontvangen door critici en bioscoopgangers. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van 96% onder de critici en een strakke publieksscore van 79%, maar ook financieel was de film een enorm succes.


Gravity wist wereldwijd namelijk 748 miljoen dollar om te zetten, waarmee het een van de grootste hits van het jaar was. Het is zelfs de meest succesvolle film van hoofdrolspelers Sandra Bullock en George Clooney.

De fout
Gravity had veel ontzettend spannende momenten, maar de meest cruciale scène is die waarin Kowalski aan Ryan vraagt hem los te maken van de ketting om haarzelf te redden. Dit moment zou echter veel bevredigender zijn geweest als het ook wetenschappelijk klopte.


Omdat er geen zwaartekracht was waar de twee astronauten zich bevonden, had geen enkele fysieke kracht Ryan ergens heen moeten trekken. Ryan had Kowalski gemakkelijk naar binnen kunnen slepen zonder een van hen in gevaar te brengen. Kowalski's opoffering wordt hierdoor dus ondermijnd als je de film kijkt.

NieuwsFilm

meest populair