Waarom de mokerharde scifi-film 'Dredd' nooit een vervolg kreeg

Waarom de mokerharde scifi-film 'Dredd' nooit een vervolg kreeg

De geplande trilogie kwam er helaas niet van, en dat is doodzonde.

Tegenwoordig klaagt men dat Hollywood zich teveel bezighoudt met het maken van vervolgen en remakes in plaats van het bedenken van nieuwe films, maar in sommige gevallen is het juist zonde dat er nooit een vervolg is gekomen op een bepaalde film. De film Dredd is hier een goed voorbeeld van.

Dredd bewees dat er zeker wel plek was voor het geliefde stripboekpersonage na de haast gênante verfilming Judge Dredd met Sylvester Stallone uit 1995.

Verhaal
Dredd is gebaseerd op de Judge Dredd-stripboeken van 2000 AD. Mega City One is een enorme, gewelddadige metropool waar criminelen de straten beheersen. De enige wet ligt bij agenten die 'rechters' worden genoemd en die optreden als rechter, jury en beul, en Dredd (Karl Urban) is een van de meest gevreesde mensen van de stad.

Op een dag werkt Dredd samen met Cassandra (Olivia Thirlby), een groentje met krachtige paranormale gaven. Een melding van een vreselijke misdaad stuurt Dredd en Cassandra naar een gevaarlijk gebied dat wordt gecontroleerd door Ma-Ma (Lena Headey), een drugsbaron die nergens voor terugdeinst om haar imperium te beschermen.

Ontvangst
Dredd werd erg sterk ontvangen toen het in 2012 in de bioscoop verscheen. Op Rotten Tomatoes heeft de film namelijk een score van 80% gebaseerd op 170 recensies van critici. De publieksscore staat ook op een nette 72%, het lag dus niet aan de kwaliteit van de film dat het vervolg werd geschrapt.


De reden dat er nooit een vervolg is gekomen, is het feit dat de film simpelweg te weinig geld in het laatje bracht. Dredd had namelijk een productiebudget van 50 miljoen dollar en zette slechts 41 miljoen dollar om.

Plannen
Producent Alex Garland vertelde dat het oorspronkelijk de bedoeling was om een Dredd-trilogie te maken. Een tweede film zou zich concentreren op de oorsprong van Dredd en Mega-City One, en een derde zou de vijanden van Dredd introduceren, de ondode Judge Death en zijn Dark Judges.


Dit is er nooit van gekomen, maar enkele jaren geleden werd bekend dat een serie genaamd Mega-City One in de maak was en hoofdrolspeler Karl Urban open was om terug te keren als Dredd.

NieuwsFilm

meest populair