Deze topactrice werd compleet misleid om in 'Iron Man 3' te spelen

Deze topactrice werd compleet misleid om in 'Iron Man 3' te spelen

Rebecca Hall zou eigenlijk de grote vijand spelen van de film, maar dit werd ineens veranderd.

Helaas komt het in Hollywood wel eens voor dat acteurs meewerken aan projecten, omdat ze eigenlijk gewoon misleid zijn over de ware aard van de film of hun rol. Dit overkwam Rebecca Hall ook met de Marvel-film Iron Man 3.

Rebecca Hall zou in eerste instantie de eerste grote vrouwelijke vijand worden in een Marvel-film, maar haar rol in de uiteindelijke film was veel kleiner en minder relevant.

Hall
Hall speelde de rol van Maya Henson, een wetenschapper die het meesterbrein is achter het Extremis-serum. Ze besluit een samenwerking aan te gaan met Aldrich Killian (Guy Pearce) om het serum met de middelen van AIM te perfectioneren.

In de film wordt ze uiteindelijk geportretteerd als een goedbedoelend personage. Toen haar serum resulteerde in dodelijke explosies, besloot ze Killian te verraden en zocht ze Tony Stark (Robert Downey Jr.) op om haar te helpen. Toen ze Killian probeerde tegen te houden nadat hij Stark en Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) gevangen had genomen, vermoordde Killian haar.

Veel grotere rol
In de eerste versies van het script was Hansen de overkoepelende slechterik van Iron Man 3. Hall zou dus eigenlijk de eerste vrouwelijk vijand spelen in een Marvel-film, maar dit werd compleet veranderd.


Hall vertelde hier het volgende over: "In het eerste script dat ik las, zat ze er tot het einde in en creëerde ze Extremis en toen redde ze het min of meer door aan het einde een daad van martelaarschap te doen en er was zoiets als: ze was slecht, maar toen probeerde ze het goed te zijn in de eindsituatie. Het was een betere rol."

Waarom?
Toenmalig Marvel entertainment-voorzitter Ike Perlmutter dwong schrijvers Shane Black en Drew Pearce om de rol van Hall te degraderen naar een ondersteunend personage, omdat hij vond dat een vrouwelijke slechterik niet zoveel actiefiguren zou verkopen.


Hall vertelde hoe ze eigenlijk compleet werd misleid: "Ik had getekend om iets heel anders te gaan doen dan wat ik uiteindelijk gedaan heb. Halverwege de opnames zeiden ze eigenlijk: 'Wat zou je ervan vinden als je zomaar uit het niets werd neergeschoten?'"

NieuwsFilm

meest populair