Megan Fox wilde dolgraag deze rol in 'Pirates of the Caribbean', maar Disney wees haar af

Megan Fox wilde dolgraag deze rol in 'Pirates of the Caribbean', maar Disney wees haar af

Fox wilde de rol van de zeemeermin Syren vertolken in de vierde film.

Je hoort niet vaak dat er voor een rol in een grote blockbuster eerder wordt gekozen voor een onbekendere actrice dan iemand met een flinke naamsbekendheid. Dit was toch het geval met de vierde Pirates of the Caribbean-film. Megan Fox wilde namelijk een bepaalde rol spelen, maar dat is niet gebeurd.

Nadat bekend werd dat Fox niet meer in Transformers: Dark of the Moon ging spelen, wilde ze dolgraag een rol in de vierde Pirates of the Caribbean.

Syrena
Het personage in kwestie is de zeemeermin Syrena uit Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Na de slag bij Whitecap Bay wordt ze gevangengenomen door de bemanning van Blackbeard (Ian McShane), die de traan van een zeemeermin nodig heeft om de Fontein van de Eeuwige Jeugd te activeren.

Ze ontwikkelt een sterke band met Philip Swift (Sam Clafin), een missionaris die ook een gevangene was van Blackbeard. Philip is degene die haar de naam Syrena geeft in een poging Blackbeard te laten beseffen dat ze een persoon is en geen wezen.

Megan Fox
De rol van Syrena wordt in de film vertolkt door Astrid Bergès-Frisbey, maar destijds leek er een zeer grote kans dat Megan Fox de rol ging spelen. De actrice had net in de eerste twee Transformers-films gespeeld en was populairder dan ooit.


Ze sprak openlijk over het feit dat ze graag in een Pirates-film wilde spelen en met Johnny Depp wilde werken. Een bron vertelde destijds: "Megan heeft altijd van Johnny gehouden en wil graag met hem samenwerken. Ze is Transformers dankbaar voor het maken van haar naam, maar ze is klaar om verder te gaan naar betere en grotere dingen."

On Stranger Tides
Fox was uiteindelijk niet de actrice waar Disney naar zocht, maar waarschijnlijk had de rol niet echt de loop van haar carrière veranderd. On Stranger Tides was zeker een kaskraker, de film wist namelijk meer dan een miljard dollar om te zetten, maar het was wel de slechtst beoordeelde film in de reeks.


De film heeft een score van 33% onder critici op Rotten Tomatoes. Alleen het vervolg Dead Men Tell No Tales scoorde lager met 30%.

NieuwsFilm

meest populair