Wes Anderson raadt je deze prachtige film aan: "een van de beste aller tijden"

Wes Anderson raadt je deze prachtige film aan: "een van de beste aller tijden"

Elke filmliefhebber is een fan van Ghibli en de beroemde regisseur is geen uitzondering op de regel.

Het komt wel vaker voor dat regisseurs andere films aanraden. Zo is Martin Scorsese bijvoorbeeld helemaal weg van deze twee horrorfilms en vinden Quentin Tarantino en Damien Chazelle deze oorlogsfilm juist weer ijzersterk. Nu deelt Wes Anderson een aanrader.

De meeste filmfanaten zijn wel op de hoogte van het werk van Anderson. Hij heeft al heel wat moois gemaakt, zoals o.a. The Grand Budapest Hotel en de recente Asteroid City. Zijn films worden wel vaker beschreven als 'sprookjes voor volwassenen', maar hij kan zelf ook wel genieten van een goede tekenfilm.

Ghibli
Gek is dit niet. Anderson heeft zelf ook al sterk onthaalde animatiefilms gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Fantastic Mr. Fox en Isle of Dogs. De regisseur kijkt in zijn vrije tijd ook graag naar animatiefilms en dan vooral naar die van Ghibli.

Dit is natuurlijk de legendarische animatiestudio van Toshio Suzuki en Hayao Miyazaki. Laatstgenoemde maakte pareltjes als Princess Mononoke en Spirited Away. Zijn nieuwste film, die nog uit moet komen, genaamd The Boy and the Heron, wordt ook alweer ijzersterk onthaald.

Aanrader
Anderson heeft echter een andere favoriet, namelijk My Neighbor Totoro, eveneens afkomstig van Miyazaki. Het verhaal volgt twee meisjes, Satsuki en Mei, die samen met hun vader naar het platteland verhuizen.



Dit doen ze om dichter in de buurt te wonen van het verpleegtehuis waar hun moeder verblijft. Satsuki en Mei trekken vaker een nabijgelegen bos in, dat bevolkt is door wonderlijke wezens. Al snel raken ze bevriend met deze bestaansvormen en beleven ze magische avonturen.

Kijken
Anderson zegt er het volgende over: "Ja, er zit een groot monster in de film en andere wezens, maar het grootste deel van de film speelt zich tijdens 'normale' dingen, zoals het schoonmaken van het huis, rondlopen, de buren leren kennen, een bad nemen, etc".



"Ook is er enorm veel natuur. 'My Neighbor Totoro' volgt een heel ander ritme dan alle Amerikaanse films en dat is niet alleen verfrissend, het is ook geweldig mooi in elkaar gezet! Het is in mijn ogen een van de beste animatiefilms."

Interesse in de film? Bekijk deze dan op Netflix!

NieuwsFilm

meest populair