Werktitel voor 'Fantastic Four' bekend: wordt een "groots kosmisch avontuur"

Werktitel voor 'Fantastic Four' bekend: wordt een "groots kosmisch avontuur"

De langverwachte Marvel reboot gaat misschien wel naar de Maan.

We hebben er lang op mogen wachten, maar eindelijk is er dan meer nieuws over Fantastic Four. De nieuwe film van Marvel, die in 2025 zal uitkomen, heeft namelijk een werktitel gekregen.

Werktitels zijn als een soort codewoord dat studio's bij grote projecten gebruiken om er niet te veel aandacht op te vestigen. Castings en producties kunnen dan zo geheim mogelijk blijven. Tenminste, als niemand de werktitel achterhaalt. En nu weten we dus wat die van Fantastic Four is.

Een hint naar de comics?
Volgens de bronnen van The Cosmic Circus is de titel "Blue Moon." Op zich hoeft dat niets te betekenen. Werktitels zijn vaak inside jokes of hebben weinig te maken met het uiteindelijke verhaal van de film zelf. Maar het zou kunnen dat dat hier toch anders ligt.

In Marvel Comics bestaat er namelijk het "blauwe gebied op de Maan." Dat is een apart gebied dat oorspronkelijk werd bevolkt door het alien ras de Kree, die we natuurlijk kennen uit Captain Marvel; daarna was het de woonplaats van Uatu de Watcher, bekend uit de Disney+ serie What If...?.

Een kosmisch avontuur
Het kan zomaar dat de Fantastic Four dit gebied in hun film verkennen. Dit zou goed aansluiten bij de verdere informatie die we over de film te weten zijn gekomen, namelijk dat het een "groots kosmisch avontuur" bevat. Het lijkt erop dat de vier superhelden de ruimte in zullen gaan.


Het zou lang niet de eerste keer zijn dat het MCU de ruimte verkent. Recent zagen we The Guardians of the Galaxy: Vol. 3 en Thor: Love and Thunder, en volgende week verschijnt de splinternieuwe The Marvels in de bioscoop.

Maar wie zijn nu de acteurs?
In de tussentijd blijft er speculatie over wie het viertal gaat vertolken. Zo schijnt Vanessa Kirby nog steeds in de running te zijn voor de Invisible Woman, spreekt men over Joseph Quinn (Stranger Things) als de Human Torch, en circuleren de namen Adam Driver en Jake Gyllenhaal rond Mister Fantastic.


Fantastic Four wordt geregisseerd door Matt Shakman. De releasedatum staat gepland voor 2 mei 2025.

NieuwsFilm

meest populair