Deze misdaadklassieker lanceerde 30 jaar geleden de markante acteur Samuel L. Jackson

Deze misdaadklassieker lanceerde 30 jaar geleden de markante acteur Samuel L. Jackson

De iconische acteur is binnenkort weer te zien als Nick Fury in 'The Marvels'.

Er is niemand die je raar aan zou kijken als je zegt dat Samuel L. Jackson een van de meest herkenbare en iconische acteurs ooit is. De acteur heeft ook zo'n beetje in elke grote filmfranchise gespeeld, denk aan zijn rollen in Marvel-films en Star Wars. Waar begon het voor dit icoon?

Jackson speelde vroeg in zijn carrière al in klassiekers als Do the Right Thing, Goodfellas en nog veel meer. Dit waren vaak kleine rollen, dus hij brak er niet mee door, maar creëerde wel al wat naamsbekendheid.

Spike Lee en Tarantino
Jacksons acteercarrière begon in theaterproducties. Zijn rol in het toneelstuk A Soldier's Boy leidde tot een ontmoeting met niemand minder dan Spike Lee, die hem rollen gaf in Do the Right Thing en School Daze.

In 1993 verscheen Jackson in Jurassic Park van Steven Spielberg en True Romance van Tony Scott. Hij werkte dus achter elkaar met legendarische regisseurs, maar zijn rol in True Romance was de start van zijn iconische samenwerking met regisseur Quentin Tarantino.

Pulp Fiction
Tarantino was namelijk verantwoordelijk voor het script van True Romance en vroeg al gauw aan Jackson of hij de hoofdrol wilde spelen in zijn eerstvolgende film Pulp Fiction. Tarantino had deze rol geschreven met Jackson in gedachte, iets wat Jackson nog nooit had meegemaakt:


"Om te weten dat iemand zoiets als Jules voor mij had geschreven. Ik was overweldigd, dankbaar, arrogant - deze hele combinatie van dingen die je zou kunnen zijn, wetende dat iemand je zo'n kans gaat geven." Met deze rol werd Samuel L. Jackson definitief de filmster zoals we hem nu kennen.

The Marvels
Jackson is binnenkort weer te zien als Nick Fury in The Marvels, het vervolg op Captain Marvel. Eerder dit jaar speelde hij het personage nog in zijn de Disney+-serie Secret Invasion. Aan het eind van deze serie zagen we dat Fury terugging naar het ruimtestation van S.A.B.E.R. samen met zijn vrouw.


The Marvels is vanaf 8 november te zien in de Nederlandse bioscoopzalen. De film volgt ook de verhalen van de series WandaVision en Ms. Marvel op. Deze series zijn te bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair